Fotografije čitatelja Rudinapressa otkrivaju sudbinu opožarene jahte

0
1499
Izvlačenje jahte (Foto: Čitatelj Rudinapressa)

Jahta koja je prošlog tjedna izgorjela u požaru kod otoka Zminjak izvađena je i prevezena u u šibenski TEF kako bi se na njoj obavila potrebna vještačenja i napokon utvrdio uzrok požara.

Vijest o požaru na austrijskoj 19.35 metara dugoj jahti „La Vita 2“ koji se dogodio 11. srpnja u noći kod otoka Zminjaka ostala je nedorečena (POVEZNICA). Policija je, naime, izvijestila da je jahta potonula, dok su u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture tvrdili da nije. Ni MUP ni MPPI nisu naknadno izvijestili o rezultatima očevida, uzrocima požara i eventualnoj odgovornosti.

Sudbinu jahte „La Vita 2“ doznajemo zahvaljujući čitatelju Rudinapressa koji nam je poslao fotografije njenog izvlačenja. U akciji koja se odvijala u petak iza 13 sati sudjelovali su brodska dizalica i ronioci, a fotografije potvrđuju informaciju policije o potonuću broda. Kako doznajemo,  olupina je prevezena do pristaništa u šibenskom TEF-u. S fotografija je razvidno da joj nema popravka. Transportirana je kako bi se na njoj obavila potrebna vještačenja i napokon utvrdio uzrok havarije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here