October Light zatvorio 9. FSG – za deseto izdanje se najavljuje spektakl

0
2291
FSG October Light (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Energičnim nastupom ska-rock benda October Light na murterskoj Rudini sinoć je zatvoren ovogodišnji 9. Festival slobodne glazbe.

October Light je najavljen kao vrlo neobičan kršćanski ska-rock sastav, koji kroz glazbu progovara o vlastitim iskustvima života s ljudima, kao i u odnosu s Bogom.  No, tko je očekivao nekakve crkvene tužaljke, grdno se prevario. Svojim energičnim, do kraja uvježbanim vokalno-instrumentalnim, ali i vrlo atraktivnim i pomno osmišljenim scenskim nastupom October Ligt su plijenili pažnju i na Rudini zadržali i one koji nisu planirali doći na koncert. 

U svojoj ocjeni trodnevnog FSG-a organizatori ističu October Light kao bend koji je uspješno zaokružio priču ovogodišnjeg festivalskog koncertnog ciklusa. Nastup na Rudini bio je, kako se i očekivalo, prijemčiv za širi krug glazbene publike, a opet posve drugačiji od svega što se događa na hrvatskoj estradnoj sceni, jedinstven i nesvakidašnji, što, među ostalim, October Light i kvalificira da nastupa na ovakvom festivalu. 

– Gledajući ovaj koncert i festival u njegovoj ukupnosti, možemo reći da smo doista prilično zadovoljni kako je protekao. Svaki dan je bio posebna priča, posebna lokacija s različitom vrstama glazbe. Nakon Luka i Čigrađe, treći dan je uspješno zaokružio festival koncertom otvorenim i zanimljivim širokoj publici. Posjećenost je bila dobra, dobri duh se kroz glazbu pronio iz Murtera. Imamo jako dobar feedback, ne samo od publike nego i bendova i čitavog Murtera. Nakon ovoga možemo optimistično, puni estuzijazma početi pripremati jubilarni, deseti Festival slobodne glazbe za koji već sad možemo najaviti da će biti još posebniji i bogatiji od svih dosadašnjih – rekao nam je Mate Skračić iz Udruge Zaokret, organizatora festivala.

Skračić ne propušta istaknuti zasluge i zahvale Općini Murter-Kornati i Turističkoj zajednici, bez čije potpore ova manifestacija ne bi postojala, a zahvaljuje i svima ostalima, ugostiteljima, agencijama, pojedincima koji su svojim donacijama ili uslugama pomogli u ostvarenju 9. Festivala slobodne glazbe.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here