Koncert Ibrice Jusića večeras u Betini – Ne propustite jedinstveno glazbeno putovanje

0
2904
Foto: Turistička zajednica Betina

Večeras, 14. srpnja s početkom u 21 sat ne propustite koncert u Betini koji će održati dubrovački kantautor i šansonijer Ibrica Jusić u organizaciji Turističke zajednice Betina.

Posljednji put betinska publika imala je priliku slušati Ibricu 2014. godine ispred crkve sv. Frane u Betini. Već tada, kantautor i šansonijer autentičnog i prepoznatljivog stila uz čije su se pjesme rađale brojne ljubavi izrazio je želju da jednog dana nastupa na skalama, ispod ruže penjačice na predivnoj lokaciji najstarije kuće u Betini, Vile Paškvalin. Do sad samo san Ibrice Jusića – večeras će biti ispunjen.

Spomenimo, na estradnom nebu Ibrica Jusić se javlja davne 1968. godine na festivalu u Zagrebu. Nakon Zagreba odlazi u Pariz gdje stječe prva međunarodna iskustva nastupajući u najprestižnijim pariškim kabareima.

Oslanjajući se na elemente francuske šansone godinama je stvarao prepoznatljiv i veoma jedinstven autorski izraz, koji se odlikuje poetikom i intelektom, kao i komponiranjem na stihove poznatih pjesnika. Ipak, svakog ljeta vraća se u svoj grad i na Skalinima održava svoja tradicionalna ponoćna koncertna druženja s vjernom publikom.

Večeras će publika u Betini moći uživati u njegovim ranim pjesmama poput: “Mačka”, “Dobro jutro, Margareta”, “Ponoć”, “Jubi san vašu ćer”, ali i njegovim komponiranjem na stihove Williama Shakespearea, Bertolda Brechta, Paljetka, Miroslav Antića, Britvića i drugih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here