Gdje večeras? Donosimo bogat kulturno-zabavni program za Pirovac, Tisno, Betinu, Jezera i Murter

0
2144
S Murterske špice, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kulturno-zabavne manifestacije na našem su području u punom jeku. Pogledajte program koji nas večeras očekuje u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru. Za svakog ponešto:

Pirovac i Turistička zajednica Pirovac večeras svim posjetiteljima, mještanima, gostima, poklanja koncert u centru mjesta s početkom u 21.30 sati. Publiku će do sitnih jutarnjih sati zabavljati Ivan Stapić i the bend. Organizatori garantiraju kako će Stapić natjerati ama baš sve da zaplešu u centru Pirovca.

Tisno, točnije tišnjanska Rudina večeras će se također pretvoriti u plesni podij. Publiku će zabavljati Klapa Babalubam, a početak koncerta je u 21.30 sati. Koncert Klape Babalubam u sklopu Tisno Happy Streeta organizira Turistička zajednica Tisno.

Osim glazbene večeri koja je na rasporedu u Tisnom, večeras će u atriju palače Katunarić biti održan i drugi dan Male škole restauracije s početkom u 20.30 sati. U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno radionica pod nazivom “Mala škola restauracije“ spoj je teoretskog i praktičnog dijela kojim organizatori kao i predavači žele djecu i ostale polaznike uvesti u osnove konzervatorsko-restauratorske prakse. Voditeljica radionice je konzervatorica-restauratorica Jelena Ćurić.

U Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima s početkom u 20 sati bit će održana radionica za djecu pod vodstvom Udruge Argonauta iz Murtera. Radionica naziva More je živo edukativnog je karaktera, a svi potrebni materijali su unaprijed osigurani.

Nakon radionice u Baganelovici, sve posjetitelje očekuje glazbeno-zabavna večer u organizaciji Turističke zajednice Jezera. Petkom po jezerski, manifestacija je koja će početi u 21.30 sati na Trgu Jezerana u Jezerima, a publiku će zabavljati Klapa Bunari.

U Betini je večeras pak na rasporedu koncert Ibrice Jusića u organizaciji Turističke zajednice Betina. Na predivnoj lokaciji ispred Muzeja betinske drvene brodogradnje jedan od najboljih hrvatskih kantautora i šansonijera zasigurno će oduševiti publiku. Koncert počinje u 21 sat.

U Murteru je večeras na rasporedu treći, ujedno i posljednji dan Festivala slobodne glazbe, koji će biti održan na novouređenoj Rudini, a početak je u 21 sat. Rezerviran je za October Light, kršćanski ska-rock bend koji, iako potječe iz okolice Zagreba, nije toliko poznat u Hrvatskoj. Posljednjih par godina imali su 250 nastupa svuda po Europi, uglavnom na sjeveru, dok kod kuće vrlo rijetko nastupaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here