Otvoren 9. FSG: Obradović-Tixier Duo i A.B.O.P. – party i after na Lukama

0
2376
Festival slobodne glazbe (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Deveto izdanje Festivala slobodne glazbe otvoreno je sinoć dvama koncerima – večer na plaži Luke ispred Refula bila je rezervirana za Obradović – Tixier Duo i A.B.O.P.

Obradović – Tixier Duo jedan je projekta Lade Obradović, hrvatske jazz bubnjarke i skladateljice sa svjetskom glazbenom naobrazbom i karijerom, i Davida Tixiera, kreativnog francuskog pijanista.  Neobičan, ali vrlo zanimljiv koncept, akustika izmiješana s eletkronikom, a ponegdje i s tekstom i lupovima, izvrsno se uklopila u ambijent novouređene plaže Luke, na čijem šljunku, gotovo u moru, je bila montirana pozornica s jedrom kao kulisom. Dio publike je, doduše, bio zatečen ovim nesvakidašnjim nastupom Dua. U pozitivnom smislu, dakako. A prije nego su se slegli dojmovi, sve nedoumice svojom žestinom raspršili su A.B.O.P.-ovci.  Koncert benda čije ime je akronim od ‘After je bolji od partija’ najavljen je kao techno party u živo, a pokazao se kao puno više od toga. Dva žestoka bubnja, bas i synt sa mix pultom bili su doživljaj i za one koji nikad ne bi došli na party slušati elektronsku glazbu. I baš su trudili pokazati kako after može biti bolji od partija.

FSG večeras seli na Čigrađu, ispred Lantane. S početkom u 22 sata ovdje nastupaju Cromatic 5, sa svojim avangardnim jazzom i Brain Holidays, kao jedini autorski root-reggae bend u Hrvatskoj.

Evo i nekoliko fotografija sa sinoćnjeg koncerta na Lukama:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here