NAJAVA Koncerti, radionice i predavanja večeras na otoku Murteru

0
2776
Detalj s FSG-a, arhivska fotografija

Bliži se sredina srpnja, turista je na otoku Murteru sve više, a s time se i zahuktava ljetni program. Donosimo vam pregled događanja za večeras, 13. srpnja u Tisnom, Betini i Murteru.

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno večeras u atriju palače Katunarić bit će održana jedna zanimljiva radionica kreativnog tipa. Radionica pod nazivom “Mala škola restauracije spoj je teoretskog i praktičnog dijela kojim organizatori kao i predavači žele djecu i ostale polaznike uvesti u osnove konzervatorsko-restauratorske prakse. Voditeljica radionice je konzervatorica-restauratorica Jelena Ćurić. Vrijedno je spomenuti da je radionica dvodnevna, stoga bi bilo najbolje da se budući polaznici iste prijave u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Tisno. Radionica počinje večeras od 20.30 sati, a bit će održana i sutra 14. srpnja na istom mjestu u isto vrijeme.


Nakon što je David Antonio Perina sinoć kupio srca publike u atriju palače Katunarić, vjerujemo da će to učiniti i večeras na Open air koncertu u organizaciji Caffe bara Kasiopeja i Turističke zajednice Tisno. Koncert počinje u 22 sata.


Muzej betinske drvene brodogradnje večeras je organizator dječje radionice i predavanja. Radionica pod nazivom “Narodne nošnje našeg kraja” počinje u 19.30 sati ispred Muzeja.

Arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Murter i Turistička zajednica Murter-Kornati za večeras su pak spremili koncert kod crkve sv. Roka. Gordana Pavić i Nera Gojanović počet će sa svojim programom u 21 sat.

Gordana Pavić i Nera Gojanović (Rudinapress/H. Pavić)

Danas je ujedno i drugi dan 9. Festivala slobodne glazbe u Murteru. FSG se večeras seli na Čigrađu. Ispred Lantane, s početkom u 22 sata, nastupa Cromatic 5, sa svojim malo avangardnijim jazzom i Brain Holidays, kao jedini autorski root-reggae bend u Hrvatskoj.

FSG arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here