NAJAVA Šarolik program večeras u Pirovcu, Betini i Murteru

0
6938
Betina, ilustracija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Nakon glazbenih i plesnih proteklog vikenda, donosimo šarolik program za dobar start novog tjedna. Ponedjeljak će mnogima uistinu biti ispunjen ukoliko se odluče posjetiti Pirovac, Betinu ili pak Murter.

Večer u Pirovcu je posvećena najmlađima. Na rasporedu je kreativna radionica za djecu, Zeleni salon, pod nazivom “Prijatelji iz Dvorića”. Radionica počinje u 19.30 sati u centru mjesta. Djeca će slikarskom tehnikom i primjenom prirodnih pigmenata izraditi ulične zastavice, plamence koje će po završetku radionice postaviti na otvorenom, u vidu ulične izložbe, neka se vijore, pod ljetnim nebom.

U Murteru će najmlađi također uživati u programu Udruge Argonauta. Danas je na rasporedu Murterski dječji ponedjeljak, koji kako najavljuju organizatori, donosi priču o Kornatima i Murterinima. Djeca će tako imati prilike naučiti kojim brodom su stari Murterini odlazili na Kornate, što su kornatski suhozidi, koje biljke rastu na Kornatima i koje sve životinjice tamo žive. Murterski ponedjeljak za najmlađe počinje u 20 sati u Sokolani (Pijaca Društva seoske izobraženosti BB).

Dok će djeca guštati u svome programu, odrasli se mogu pak pripremiti na opuštanje na murterskoj Rudini. U organizaciji Turističke zajednice Murter-Kornati večeras će biti održan koncert Duo gitara, Duo Šibenik – Filip Ljubičić i Alfred Trojan. Glazbena večer počinje u 21.30 sati.

Betina će pak večeras vrvjeti lokalnim proizvodima koji će se nuditi sa štandova. Na Mulu u Betini s početkom u 19 sati započinje Sajam lokalnih proizvoda, a goste će zabavljati klapa Zadarski kantuni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here