Zbor ‘Sv. Juraj’ napunio pirovačku Rudinu

0
5852
Koncert Pjevačkog zbora 'Sv. Juraj' sinoć na Rudini (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 ‘Ispod kampanela’, tradicionalni koncert pirovačkog Pjevačkog zbora ‘Sveti Juraj’ sinoć je održan na Rudini, a ne kod zvonika crkve Gospe od Karmela, na što mu naziv upućuje. Iako dislocirani, pjevači i publika sasvim su se dobro snašli.

Uz ‘Sv. Juraj’ kao gosti nastupili su pirovačka klapa ‘Šantarel’ i šibenske ‘Gimnazijalke’, a u intermezzu je stihove iz svoje zbirke pjesama ‘Iz mriže mora i ljubavi’ kazivao tišnjanski pjesnik Branko Pavlov Bajoka. Ovaj događaj turističkog pirovačkog lita pokazao je da među gostima vlada velik interes za lokalnu kulturu.
– Stvarno, već imamo vjerne fanove koji redovito dolaze na naše koncerte, ali ima tu i turista u prolazu koji zastanu kad vide da se nešto događa. Ovi naši ljetni koncerti uvijek su dobro posjećeni i ljudi uistinu budu zadovoljni – rekla nam je Josipa Martinović, maestra ‘Sv. Jurja’.
Zbor se potrudio prilagoditi program široj publici, pa su izvodili jedan dio programa dalmatinskih pjesama, ali i obrade zabavnih. Iako je ‘Ispod kampanela’ dislociran zbog radova koji se još uvijek tamo izvode, publika je zauzela sjedalice skoro pola sata prije koncerta. Tko sinoć nije bio na Rudini imat će priliku ovog ljeta poslušati ‘Sv. Juraj’ u Pirovcu još nekoliko puta: nastupaju 7. kolovoza, kada će prirediti samostalni koncert na Bezdanu, 11. kolovoza pjevat će na ovdašnjem Susretu klapa te 26. kolovoza u centru mjesta zajedno s pirovačkim Puhačkim orkestrom i KUD-om Bezdan. Također, bit će gosti na Danima latinskog idra u Murteru.
Evo i nekoliko fotografija sa sinoćnjeg koncerta:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here