Općina Tisno predstavljena na EU charter meetingu u Finskoj

0
2890
Foto: Rudinapress

Pod sloganom “People meet people” na charter meetingu u Kannusu u Finskoj koji se održao od 6. do 9. srpnja, Općinu Tisno predstavili su Miljenko Meštrov, Karlo Klarin, Silvija Ćurić, Valentina Carev, Milan Carev, Toni Crvelin i Martina Šoda.

Predstavnici Općine Tisno proteklih su dana u Finskoj boravili s ostalim seoskim zajednicama, jednom iz svake od zemalja Europske unije koje imaju vezu prijateljstva registriranu u takozvanoj “Povelji europskih ruralnih zajednica”.

Foto: Rudinapress

Inače, sastanci EU chartera održavaju se nekoliko puta godišnje i njihov cilj je povezivanje mladih ljudi iz cijele Europe, kako bi kroz radionice i diskusije donosili zaključke o problemima s kojima se suočavaju ruralne općine EU.

Općinu Tisno na najbolji su način prezentirali njezini predstavnici, Meštrov, Klarin, Ćurić, bračni par Carev, Crvelin i Šoda, a njihovom prezentacijom oduševljeni su bili kako domaćini tako i svi nazočni.

Foto: Rudinapress

U sklopu EU meetinga održana je i internacionalna kulinarska večer na kojoj su se, uz španjolske, poljske, irske i mnoge druge specijalitete, nudile i naše gastronomske delicije te domaća rakija i prošek, no nimalo manje zapaženi nisu ostali ni suveniri koje su predstavnici Općine Tisno poklonili domaćinima, a koje su pripremili autori Andrea Mintaković i Neven Jović.

Foto: Rudinapress
Foto: Rudinapress

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here