Rekord rekorda – u Pirovac stiglo za trećinu više turista nego lani

0
4193
Pirovac, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Turistička sezona u Hrvatskoj bolja je no ikada. Povećanje turističkih dolazaka u prvih šest mjeseci u odnosu na lani iznosi 22 posto, a noćenja 23 posto, no u Pirovcu bilježe još bolje rezultate – 35 posto više dolazaka i 25 posto više noćenja.

Jednak porast bilježe i mjesec lipanj i cijela prva polovica 2017. godine.

– To nisu samo puke brojke, uistinu je više gostiju. Ove su godine došli ranije i to je vidljivo na svakom koraku. Danas ovdje vlada turistička vreva kao da je već polovica srpnja – kaže Igor Meić, direktor Turističke zajednice Općine Pirovac.

Iako se u srcu turističke sezone ovdje nikada nije mogla pronaći slobodna soba, očekuje se da bi se rast dolazaka i noćenja mogao nastaviti. Prostora ima u prvoj polovici srpnja i drugoj polovici kolovoza.

– Još uvijek je prerano reći da li je ovaj rast posljedica globalnih trendova ili rezultat naših napora i ulaganja u promociju Pirovca. Ispostavi li se i nakon sezone da je kod nas povećanje dolazaka i noćenja veće nego u ostatku županije i države, znat ćemo da smo dobro promišljali i radili – rekao je Meić.

Prema podacima Ministarstva turizma, odnosno sustava eVisitor (POVEZNICA), koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), tijekom prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno 5.7 milijuna dolazaka i 22.9 milijuna noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine riječ je o porastima u dolascima za 22 posto te u noćenjima za 23 posto! Od ukupnog broja dolazaka i noćenja strani turisti su ostvarili 4.8 milijuna dolazaka (+24 posto) i 20 milijuna noćenja (+24 posto), a poraste bilježe i domaći turisti s rastom od 14 posto u dolascima i 20 posto u noćenjima.

Direktor Turističke zajednice Općine Pirovac Igor Meić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here