DONESI, RAZMJENI, PRONAĐI, POKLONI: Razmjena korištenih udžbenika u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno

0
1631
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Početak školske godine izmami iz roditeljskih džepova poveće novčane iznose, a pozamašan dio otpada i na kupnju udžbenika. Stoga se mnogi odluče za razmjenu i kupnju rabljenih knjiga.

U skoro svakom gradu organizira se razmjena već korištenih udžbenika, a ove godine udžbenike za srednju ili osnovnu školu moći ćete pronaći i u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno.

Po povratku učenika u školske klupe, roditelji trpe poveće izdatke za novu školsku godinu. Uz odjeću, obuću, torbe i slične potrepštine, velika količina novca odlazi i na kupnju udžbenika. Međutim, da bi si financijski olakšali, mnogi učenici i roditelji odlaze na razmjenu i kupnju rabljenih udžbenika. Tako je ove godine Narodna knjižnica i čitaonica Tisno na prijedlog nekoliko roditelja osigurala mjesto za smještaj udžbenika i razmjenu istih.

– Skoro svaki grad organizira ovaj tip razmjene, a najčešće se biraju lokacije poput škola ili drugih javnih punktova koji su otprije poznati građanima. Oduševili smo se prijedlogom roditelja, i drago nam je da će ovog ljeta učenici i roditelji u našim prostorima moći pronaći, razmijeniti, donijeti ili pokloniti udžbenike, ali i ostale potrepštine koje trebaju školarcima – kažu nam u tišnjanskoj knjižnici.

Tišnjani i okolni stanovnici udžbenike mogu potražiti, donijeti ili pokloniti u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice Tisno u njezino redovno radno vrijeme.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here