Muzičko društvo iz Stankovaca pobjednici su sedme po redu Glazbarske kužine u Pirovcu

0
8785
Pobjednici sedme glazbarske kužine - Muzičko društvo iz Stankovaca (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Jedna od najjačih turističkih manifestacija u Pirovcu sinoć je okupila glazbenike puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije, ali i goste iz unutrašnjosti – održana je sedma po redu Glazbarska kužina.

Prošlogodišnji pobjednici Glazbarske kužine, KUD Hartić iz Tisnog, ove su godine osvojili treće mjesto, drugo je pak pripalo Narodnoj glazbi iz Trogira, dok su na pobjedničkom prvom glazbari/kuhari iz Muzičkog društva iz Stankovaca.

Vesela ekipa iz Stankovaca kao da je imala već na samom početku neki „feeling za osjećaj“ – kako se moglo vidjeti na pirovačkoj su Rudini upravo oni bili najveseliji.

Muzičko društvo iz Stankovaca (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Na spomenutoj manifestaciji u Pirovcu, moramo kazati, konkurencija je uistinu bila oštra. Svoja znanja i vještine pokazali su glazbari iz Tisnog, Vodica, Stankovaca, Zadra, Trogira, Gospića, Sindikat Hrvatskih željezničara, kao i domaćini iz Pirovca.

Noževi su bili naoštreni već na samom startu, a centrom Pirovca mogla se osjetiti prava rapsodija mirisa koji su se širili iz teća glazbara. Bilo je tu svega, povrća, mesa, ali i ribljih menija. Svako skuhano jelo imalo je zasigurno svoje posebnosti i vrednote, stoga osim žiriju, sva spremljena jela bila su podijeljena navijačima i posjetiteljima turističke manifestacije Glazbarska kužina u Pirovcu.

Muzičko društvo iz Stankovaca (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Ove godine organizatori su probili led i s dvije nove “točke” – trkom konobara i pirovačkim dagnjama.

– Ove godine nakon brojnih nagovaranja, bilo je tu čak i srama, ali i puno smiha, uspjeli smo realizirati našu prvu trku konobara, za koju se nadam da će biti iz godine u godinu sve bolja i jača – kaže nam Denis Jelušić.

Prva trka konobara u Pirovcu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Uz prvu trku konobara u Pirovcu, zbog velikog interesa gostiju na jučerašnju manifestaciju, domaćini su u velikoj tavi spremali i dagnje na buzaru koje su kasnije podijelili istima, dok su njihove kolege, glazbari iz Zadra bili zaduženi za roštiljadu i srdele.

Sinoć su osim dobre zabave, puno smijeha, plesa ića i pića, bile podijeljene i odlične nagrade, novčane za konobare, dok su kuhari glazbari osvojili – treće mjesto gradele, drugo plinski plamenik, a prvo pršut.

Kažimo, treće mjesto u utrci konobara osvojio je Robert Urem iz Caffe bara Vrsa (200 kuna), drugo Ivan Sinčić iz Rišpeta (400 kuna), a prvo je pripalo Matteu Meiću koji je branio boje Lorda (700 kuna).

Dobra poslijepodnevna zabava u Pirovcu nastavila se i u večernjim satima kada je Pirovčane i njihove goste zabavljala popularna klapa Godimenti.

Pogledajte dio atmosfere u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here