Ippio Payo – munchenska alternativna scena na rođendanu KUD-a Hartić

0
7071
Ippio Payo u palači Katunarić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Atrij palače Katunarić u Tisnom sinoć je ugostio jedinstveni audio-vizualni performans koji je na temu 90. obljetnice KUD-a Hartić priredio Josip Pavlov Bajoka.

Uz projekcije starih fotografija iz gotovo stoljetne povijesti KUD-a Bajoka je Tišnjanima predstavio svoj rad na projektu Ippio Payo, tako da su i oni konačno mogli uživo čuti i vidjeti dio njegovog opusa koji do sada bilo rezerviran za publiku klubova u europskim gradovima. Sam na bini, samo s gitarom i loopovima, Josip Pavlov, odnosno Ippio Payo izvodio je autorske skladbe koje bi se mogle svrstati pod eksperimentalni ili alternativni rock. Josip Pavlov Bajoka kroz svojih više od 20 godina muziciranja i skladanja izdao je ili sudjelovao u izdavanju 20 albuma i održao je više od tisuću, uglavnom klupskih koncerata, a već 16 godina istaknuti član munchenske alternativne scene.

Ippio Payo u palači Katunarić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Evo što o Bajoki i projektu Ippio Payo rekao kapelnik KUD-a Hartić Dino Obratov:

– Josip Pavlov Bajoka je ponikao iz tišnjanske glazbe, u kojoj mu je otac svirao 50 godina, a dida joj je bio osnivač. Njegovi glazbeni počeci su u našem KUD-u, gdje je kao 13-godišjak svirao trubu, i vratio nam se kao da nikad nije otišao. U međuvremenu je stvarao glazbu, i to ne bilo kakvu – u svom radu Bajoka ne pristaje na kompromise i iznimno sam ponosan što je on jedan od nas – rekao je ovom prigodom maestro Dino Obratov, zahvaljujući Bajoki na predivnom eventu koji je priredio za 90. rođendan tišnjanske glazbe.

Koliko god Ippio Payo zvučio avangardno, rekao je Obratov, u njegovoj glazbi, makar u dalekoj pozadini, može se čuti zvuk Mediterana, Hrvatske, Dalmacije, skoro pa klape.  Sinoć smo u atriju palače Katunarić zabilježili jednu od skladbi:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here