Otočki košarkaši i košarkašice oduševili na “Svjetskim dječjim igrama” u Austriji

0
2956
Košarkaši i košarkašice Košarkaškog kluba "Otok" (Foto: Igor Turčinov)

Najmlađa selekcija Košarkaškog kluba “Otok” iz Murtera sudjelovala je proteklog vikenda na “Svjetskim dječjim igrama” u Klagenfurtu na košarkaškom turniru za djecu do 10 godina u mješovitoj konkurenciji.

Na spomenutom turniru sudjelovalo je 12 ekipa iz Njemačke, Austrije i SAD-a, podijeljenih u tri skupine po četiri ekipe. Već prvog dana, mlade nade s Murtera ostvarile su dvije velike pobjede. U prvom susretu pobijedili su ekipu BC Hellenen Muenchen rezultatom 26:10, a potom napravili najveće iznenađenje turnira savladavši američkog predstavnika BC Golden Eagles rezultatom 15:13.

Košarkaški klub “Otok” Murter (Foto: Rudinapress)

Drugog dana, igrana je i treća utakmica u grupi, gdje je pretrpljen poraz od još jedne američke ekipe B2B iz Sjeverne Karoline, koja je kasnije i osvojila turnir, rezultatom 30:10, ali su mladi otočani kao drugoplasirani u skupini dobili pravo igranja u četvrtfinalu gdje ih je čekala domaća ekipa Worthersee Piraten.

– Košarkaši i košarkašice “Otoka” su možda i najbolju utakmicu odigrali u četvrtfinalu i uvjerljivo savladali domaćina, rezultatom 16:2, a kako je njihov klub bio jedini na turniru koji je u svom sastavu većinom imao curice, mnogobrojna publika je stala na njihovu stranu, te su velikim pljeskom ispraćeni u polufinale. U polufinalnoj utakmici ponovno ih je čekala ekipa B2B iz skupine, ujedno i uvjerljivo najbolja ekipa na turniru – kaže nam nakon slegnutih dojmova trener Igor Stegić.

Košarkaški klub “Otok” Murter (Foto: Rudinapress)

Polufinale i finale bilo je zakazano za treći dan, ali tada je, kako nam kaže Stegić, djecu već uhvatio umor, pa su polufinale izgubili rezultatom 34:4, dok su se u utakmici za treće mjesto do pred sam kraj borili protiv ekipe Golden Eagles koju su pobijedili u skupini, no mladi Amerikanci ipak su zasluženo slavili rezultatom 20:10.

– Sve u svemu, bilo je ovo jedno lijepo iskustvo za nas. Naši mladi košarkaši i košarkašice upoznali su djecu iz svih krajeva svijeta jer osim košarkaškog turnira, u Klagenfurtu se odvijao i turnir u nogometu, odbojci, rukometu, ragbiju, plivanju, hokeju na travi i mnogim drugim sportovima u svim mlađim kategorijama, a bilo je ekipa čak iz Brazila, Čilea, Indije, Kenije, Mongolije, Ukrajine, Rumunjske, Grčke i još mnogih svjetskih država – dodaje Stegić.

Za KK “Otok” u Klagenfurtu su nastupili: Andrija Bilić, Duje Skračić, Beata Mudronja, Daniel Conway, Filipa Rameša, Chiara Bašić, Eni Skračić, Valentina Lovrić, Greta Kurkut, Tea Rameša, Marko Mihić, Katarina Turčinov, Toma Perina, Bruna Turčinov i Gina Pirjak, a uz njih su bili trener Igor Stegić i Ivica Perina.

Košarkaški klub “Otok” ovim putem se zahvaljuje svima koji su pomogli prilikom njihovog odlaska u Klagenfurt.

– Veliko hvala Općini Tisno, Općini Murter-Kornati, Turističkoj zajednici Tisno, Turističkoj zajednici Murter-Kornati, svim roditeljima, prijateljima, sponzorima i članovima kluba, gospodinu Darku Arkusu, jednom od suorganizatora turnira na pomoći tijekom istog, te Gradskom poduzeću Vodice, koje nam je bilo na raspolaganju tijekom cijelog turnira – zaključuje trener Igor Stegić.

Svakako, uz ovako dobre rezultate mladih snaga, vrijedno je spomenuti da su mještani Murtera znali proslaviti uspjeh svoje djece. Naime, unatoč jučerašnjoj kiši i vjetru dočekali su ih uz pjesmu i vatromet na središnjem trgu u Murteru.

Pogledajte fotogaleriju sinoćnjeg dočeka koji je snimio fotograf Igor Turčinov:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here