Bogat program Narodne knjižnice i čitaonice Tisno: Počinje LJUK 2017.

0
2089
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Počinje ljeto u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno pod skraćenim nazivom ‘LJUK‘ 2017.. U vlastitoj organizaciji, knjižničarka Mirela Klarin i ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno Silvija Ćurić ovogodišnjim su programom na čak dvije lokacije pripremile događanja za sve uzraste.

Ljeto u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno počinje danas, 26. lipnja, dok ljeto u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica počinje 1. srpnja. Pripremljena događanja i kulturno zabavne manifestacije uljepšat će zasigurno ljetne dane kako djeci tako i odraslima.

– Pripremili smo mnoštvo različitih događanja na dvije lokacije, za sve dobne uzraste. Bit će tu brojne radionice, foto školica, bajkaonice, restauratorske radionice, koncerti, večeri poezije, poticanje čitanja kod najmlađih naših mještana, ali i naših dragih gostiju koji su u Tisnom na ljetovanju… Uglavnom za svakoga po nešto – kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U razgovoru s organizatoricama spomenutih ljetnih događanja u knjižnici dalo se naslutiti kako domicilno stanovništvo puno manje posjećuje knjižnicu i njezine bogate programe od turista koji im se iznimno vesele.

– Žalosno je zapravo što naša knjižnica svoj ‘pravi život’ živi dva ljetna mjeseca, kroz srpanj i kolovoz kad dolaze ljudi “iz vana” koji s veseljem očekuju naš program. Iznimno smo zahvalni na njihovom interesu, a isto tako se nadamo da ćemo ovog ljeta u prostorijama knjižnice, atriju Palače Katunarić kao i Baganelovici ugledati i poneko “domaće” lice – poziva Ćurić.

Za sad donosimo plakate ljetnih događanja Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, dok ćemo svaki događaj posebno najaviti, ali i popratiti:

Ljeto u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno
Ljeto u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here