Otvorena novouređena Rudina – Murter nastavlja istim smjerom naprijed

0
4304
Fešta u Murteru (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Sinoć je u Murteru bila fešta. Murterini i nepregledno mnoštvo turista slavili su na svečanosti otvorenja Trga Rudina.

Na početku ceremonije svima je dah oduzela Ella Magić svojim plesom na svili iznad mora, a klape Mela i Adriaticum svojim nastupom dostojno su najavile spektakl koji su priredili klapa Intrade i Tomislav Bralić. No, tu su svi bili ipak zbog proslave završenja radova na središnjem murterskom trgu.

Ela Magdić na svili (Foto: Rudinapresss/K. Ježina)

– Bez obzira na to što smo malo kasnili, jako sam zadovoljan, jer je ipak tu popločano 3000 kvadrata trga. Smatram da smo novim trgom Murteru dali malo kultiviraniji izgled i dobili jedan prostor koji do sada nismo imali. Nakon šezdeset godina bilo je i vrijeme da uložimo u novi trg. No, Rudina je samo jedna od stvari koje smo uradili i nastavljamo punom parom naprijed – rekao je načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Sitniji radovi na trgu se i dalje nastavljaju u vidu postavljanja trideset i tri nove klupe, osvjetljenja za jarbole te koševa za smeće koje će novom trgu dati potpun izgled. Očekuje se da će sve biti završeno kroz dvanaest dana.

Načelnik Toni Turčinov i donačelnica Julia Ježina (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Zamjenica načelnika Julija Ježina je rekla da joj drago da je dio jedne marljive ekipe koja je ostvarila ovakav projekt.

– Ovo je samo početak i nadam se da ćemo nastaviti u najboljem smjeru za Murter. Drago mi je što smo uspjeli ovo danas upriličiti u našem autentično dalmatinskom duhu pogotovo zbog sve većeg broja nadolazećih turista – rekla je Ježina.

Evo i nekoliko fotografija s otvaranja:

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here