Hrvatska danas slavi Dan državnosti, svečano će biti i u Tisnom

0
2143
Foto: Rudinapress/H. Pavić

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, obilježavajući 26. obljetnicu od proglašenja neovisnosti i suverenosti. Svečano će danas biti i u Tisnom gdje se također obilježava Dan državnosti cjelodnevnim programom.

Dan državnosti slavi se u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ, na temelju plebiscitarne volje građana iskazane na referendumu održanom 19. svibnja 1991.

Foto: Rudinapress/H. Pavić

Program obilježavanja Dana državnosti u Tisnom započinje u prijepodnevnim satima, točnije u 10.45 sati polaganjem vijenaca na središnji križ na Mjesnom groblju Sv. Duh Tisno, za sve one koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku. U 11 sati bit će održana Sveta misa za domovinu u tišnjanskoj crkvi Sv. Duha, dok od podne počinje glazbena promenada – Neno i Valerio zabavljat će goste i mještane na Trgu Rudina.

Kulturno umjetničko društvo ‘Hartić’ Tisno, večernjom će pak promenadom po selu svečano obilježiti Dan državnosti, s početkom u 20 sati, dok je za sat kasnije, dakle s početkom u 21 sat planiran koncert klape ‘Babalubam’ na Trgu Rudina u Tisnom.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here