FOTOGALERIJA Održana 21. Smotra folklora u Betini

0
3595
21. Smotra folklora u Betini (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

21. Smotra folklora u organizaciji KUD-a ‘Zora’ iz Betine, održana je sinoć na betinskom Trgu na moru. Na samom početku smotre sudionike i posjetitelje iste prigodnim pozdravnim govorima pozdravili su predsjednica KUD-a ‘Zora’ Betina, Marinka Fržop, te ispred Općine Tisno, predsjednik Općinskog vijeća Petar Jakovčev. – Folklor je sastavni dio naše kulturne baštine, a naša su kulturno-umjetnička društva sastavni dio svih naših manifestacija. Želimo Vam da večeras uživate u svemu onome što su naši folkloraši i folklorašice marljivo uvježbavali tijekom cijele godine – poručili su.

Na 21. Smotri folklora u Betini nastupili su domaćini KUD ‘Zora’ iz Betine, koji su ujedno tradicionalnim napjevima i plesovima i otvorili spomenutu smotru, zatim KUU ‘Zvona Zagore’ iz Mirlović Zagore, KUD ‘Sveti Ante’ iz susjednih nam Draga, KUD ‘Salona’ iz Solina, KUD ‘Šokoca‘ iz Slobodnice, KUD ‘Paurija’ Dubravci, KUD ‘Spužvar’ Krapanj, te KUD ‘Kralj Zvonimir’ iz Knina. Spomenuti sudionice smotre folklora u Betini sinoć su pred okupljenim zaljubljenicima u folklor i stare običaje, izveli karakteristične plesove i pjesme svoga kraja. U dvosatnom programu imalo se doista što vidjeti. Čuvari hrvatske baštine mamili su pljesak brojnih gostiju.

Smotra je, kažimo započela povorkom kroz Betinu, a nastavila se na betinskom Trgu na moru.

Foto: Rudinapress/S. Henjak

KUD ‘Zora’ Betina posebno se zahvaljuje Općini Tisno, Turističkoj zajednici Betina i Muzeju betinske drvene brodogradnje, kao i svim ostalim sponzorima i donatorima zbog nesebične podrške i pomoći pri organizaciji.

Dodajmo, večeras, posljednjeg danas manifestacije ‘Tjedan folklora u Betini’ održat će se predstava pod nazivom “Žrvanj života” u izvedbi Udruge ‘Luzor’ iz Preka. Početak predstave je u 20.30 sati.

U nastavku pogledajte fotogaleriju:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here