Policija i DORH shvatili što su napravili – pušten Ilija Komšić

0
3466
Biskup Vlado Košić i njegov miljenik (Foto: FB)

Tišnjanin Ilija Komšić, kojeg su jučer u Tisnom uhitili i prevezli ga na ispitivanje u Sisak zbog Facebook prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću, pušten je u 12.40 sati iz zatvora.

Potvrdila nam je to Ilijina obitelj i odvjetnica Dijana Kladar koju su angažirali da ga spasi.

– Evo, upravo je izašao i idemo na autobusni kolodvor. Pušten je da se brani sa slobode jer je procijenjeno da je od počinjenja djela zbog koje je priveden prošlo već osam dana i sa ne postoji opasnost da išta učini. DORH nije zatražio zadržavanje u pritvoru, a naknadno će odlučiti što će biti s prijavom – rekla nam je odvjetnica Kladar.

Ilija Komšić uhićen je u petak u 9.30 u Tisnom kad je išao u trgovinu po kruh. – Policijski službenici PU šibensko-kninske uhitili su danas na području Vodica 69-godišnjeg hrvatskog državljanina te ga predali policijskim službenicima PU sisačko-moslavačke zbog provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti ozbiljnih prijetnji smrću koje je policiji prijavio sisački biskup Vlado Košić – priopćila je šibenska policija.

Pokupili su ga u kratkim hlaćama i šlapama ispred kuće, a ostavili su ga isto takvog ispred svojih vrata usred Siska, te se sam mora pobrinuti kako će doći kući. – To vam je, na žalost,  tako u Hrvatskoj – rekla nam je odvjetnica Kladar.

Biskup Košić se jučer javio i rekao da mu je žao što je Komšić uhićen, ali nitko se danas nije javio da mu pomogne vratiti se kući.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here