Gdje večeras? Donosimo program kulturnih manifestacija u Betini, Murteru i Pirovcu

0
3036
KUD Zora Betina, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Betini se ovih dana održava ljetna manifestacija pod nazivom ‘Tjedan folkora’. Uz brojna događanja koja se održavaju još od 19. lipnja, večeras, 24. lipnja na rasporedu je onaj centralni – 21. Smotra folklora. Murter pak večeras časti mještane i posjetitelje besplatnim koncertom klapa Mela i Adriaticum, te zvijezde večeri Tomislava Bralića i klape Intrade. U Pirovcu je večeras na rasporedu Festival starih svadbenih običaja pod nazivom ‘Oj divojko diži se iz dvora’.

Spomenuta kulturna manifestacija u sklopu ‘Tjedna folklora’ pod nazivom 21. Smotra folklora u Betini počinje večeras u 20.30 sati na betinskom Trgu na moru. Nastupit će domaćini KUD ‘Zora’ iz Betine, KUU ‘Zvona Zagore’ iz Mirlović Zagore, KUD ‘Sveti Ante’ iz Draga, KUD ‘Salona’ iz Solina, KUD ‘Šokoca‘ iz Slobodnice, KUD ‘Paurija’ Dubravci, KUD ‘Spužvar’ Krapanj, te KUD ‘Kralj Zvonimir’ iz Knina.

KUD Zora Betina, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Općina Murter-Kornati i Turistička zajednica općine Murter-Kornati večeras časte mještane Murtera kao i njihove goste besplatnim koncertom. Naime, s početkom u 20 sati na murterskom novom-starom središnjem trgu bit će održan koncert klapa, a nastupaju domaćini klapa Mela, potom šibenska klapa Adriaticum te šećer na kraju, Tomislav Bralić i klapa Intrade.

U Pirovcu se 9. godinu za redom pak, održava Festival starih svadbenih običaja, jedini festival u Hrvatskoj ovakvog tipa. Program festivala je, naime, započeo jučer etno sajmom, a nastavlja se večeras, 24. lipnja s početkom u 20 sati na Rudini u Pirovcu povorkom i nastupima kulturno-umjetničkih društava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here