Susret pjevačkih zborova u Pirovcu: Održana večer zborskih obrada zabavne glazbe

0
4196
Susret zborova u Pirovcu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pjesmom ‘Engel’ grupe Rammstein u obradi Pjevačkog zbora Sveti Juraj Pirovac sinoć je započeo 6. Susret pjevačkih zborova na kojem su uz domaćine nastupili i zborovi iz Karlovca, Makarske, Trogira, Drniša, Zatona, Šibenika, Kaštela i Vodica.

Kako zvuče zborske obrade zabavne glazbe publika je mogla čuti uživajući u dvosatnom programu koji je održan na atraktivnoj lokaciji u Pirovcu, na tamošnjem Trgu Rudina. Pirovac je, spomenimo domaćin Susreta zborova već šestu godinu za redom, a organizator je i ove godine Pjevački zbor Sveti Juraj.

Na pirovačkoj Rudini publici su se predstavili domaćini, zbor Sveti Juraj pjesmama ‘Engel’ i ‘Ameno’, zatim Gradski pjevački zbor Makarska koji je izveo pjesme pod nazivom ‘Can’t help falling in love’ i ‘Cetina’, Hrvatsko pjevačko društvo Bijaćka vila iz Kaštela s pjesmama ‘Adiemus‘ i ‘Money, money’.

Gradski pjevački zbor Makarska (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Iz Trogira je u Pirovac stiglo i Hrvatsko pjevačko društvo Petar Berislavić koji su izveli pjesme pod nazivom ‘Ovo je naša krv’ i ‘Bodulska balada’, iz Drniša Gradski pjevački zbor Neuma s pjesmama ‘Autumn leaves’ i ‘Can’t help falling in love’.

Pjevački zbor Sveti Roko iz Zatona pokrenuo je pak publiku pjesmama ‘Hit the road Jack’ i ‘Od zipke do križa’ dok su gosti iz Karlovca Mješoviti zbor ‘Chorus Carolostadien’ izveli bezvremenske hitove ‘Samo jednom se ljubi’ i ‘Hvala ti srce’.

Gosti iz Karlovca (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Pjevački je pak zbor Lira iz Vodica zagrijao publiku ‘Pink Panterom’ ali i kupio srca svih prisutnih pjesmama Arsena Dedića. Najmlađi sudionici Susreta zborova u Pirovcu bili su članovi Pjevačkog zbora srednje glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika koji su posebno oduševili publiku i vratili im vjeru u mlade ljude. Izveli su pjesme pod nazivom ‘Musical Hair’ i ‘Unchain my heart’.

Mlade snage glazbene škole (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Sinoć održanim Susretom zborova u Pirovcu otvoreno je pirovačko ljeto i tamošnje ljetne manifestacije.
Spomenimo, druženje zboraša nakon smotre nastavilo se u Malom mistu gdje nije nedostajalo ića, pića ali ni pisme.

Atmosferu donosimo u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here