Susret pjevačkih zborova u Pirovcu

0
2864
Pjevački zbor "Sveti Juraj" Pirovac, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Susret pjevačkih zborova održava se i ove godine u Pirovcu, i to 17. lipnja (subota) s početkom u 20 sati na Rudini. Nastupat će zborovi iz Karlovca, Makarske, Trogira, Drniša, Zatona, Šibenika, Kaštela, Šibenika, Vodica te pjevački zbor Sveti Juraj iz Pirovca. Ovo je, vrijedno je kazati, 6. Susret pjevačkih zborova u Pirovcu.

Kako zvuče zborske obrade zabavne glazbe Pirovčani i njihovi gosti moći će poslušati ove subote, 17. lipnja na Rudini u Pirovcu, jer upravo je Pirovac šestu godinu zaredom domaćin Susreta zborova.

Organizator je i ove godine pjevački zbor ‘Sveti Juraj’ iz Pirovca, a na Rudini će uz njih nastupiti i osam drugih zborova i to Mješovtiti zbor ‘Chorus Carolostadien’ iz Karlovca, Hrvatsko pjevačko društvo ‘Petar Berislavić’ iz Trogira, Gradski pjevački zbor ‘Makarska’, iz Makarske, Hrvatsko pjevačko društvo ‘Bijaćka vila’ iz Kaštela, Pjevački zbor ‘Sveti Roko’ iz Zatona, srednja glazbena škola ‘Ivana Lukačića’ iz Šibenika, Pjevački zbor ‘Neuma’ iz Drniša i Pjevački zbor ‘Lira’ iz Vodica.

– Sve je počelo još 2012. godine inicijativom tadašnje predsjednice zbora, Ane Parić rođene Šparica, koja je u suradnji s tadašnjom voditeljicom zbora, prof. Ana Gović Blaće, i Turističkom Zajednicom Općine Pirovac inicirala i organizirala 1. Susret zborova. Na susretu su te godine nastupala četiri zbora, a mogu ih i nabrojiti: Pjevački zbor ‘Lira’, Vodice, Pjevački zbor ‘Sveti Roko’ Zaton, Pjevački zbor ‘Neuma’ Drniš i domaćini pjevački zbor ‘Sveti Juraj’ Pirovac. Naredne četiri godine nastupilo je po osam zborova, dok ove godine po prvi puta nastupa devet zborova – kaže nam Denis Moguš, predsjednik Pjevačkog zbora ‘Sveti Juraj’ Pirovac.

Pjevački zbor ‘Sveti Juraj’, Susret zborova smatra zasluženo svojim posebnim uspjehom jer osim što se njime otvara pirovačko ljeto i ljetne manifestacije, razmjenjuju se iskustva, druže se glazbenici amateri, ali se i prezentira i promovira Općina Pirovac kao i Šibensko – kninska županija.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here