Radionice u Muzeju – Međunarodni dječji festival gostuje u Betini

0
1600

U Muzeju betinske drvene brodogradnje traju upisi u radionice izrade maketa drvenih brodova.

U sklopu 57. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik ispred našeg Muzeja u Betini održavat će se radionica izrade maketa betinske gajete. Radionice pod nazivom ‘Gradnja drvenog broda’  održavat će se od 26. lipnja do 1. srpnja od 18 do 20 sati.  Voditeljica radionice je Mirela Bilić, a asistirat će joj Nikola Bosna. Namijenjena je djeci od 10 godina i starijoj, a broj polaznika je ograničen na 12.

Maketa Cicibele autora Luciana Kebera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovo je prigoda da se djeca zabave i istovremeno uče o vlastitoj kulturi, o tradicijskoj drvenoj brodogradnji i k tome da razvijaju svoje tehničke vještine. Radionice se održavaju u turističkoj sezoni i veseli nas da će, osim domaćih mališana koji inače sudjeluju u sličnim aktivnostima Muzeja, i djeca naših gostiju imati priliku naučiti nešto o Betini i približiti si ovdašnju tradiciju i način života – rekla nam je ravnateljica MBDB Kate Šikić-Čubrić.

Međunarodni dječji festival prošle je godine gostovao sa sličnom radionicom u Murteru, a ovo je prvi put da se radionica iz službenog festivalskog programa održava u Betini.  Upisati se može u prostorijama Muzeja betinske drvene brodogradnje svaki dan od 9 do 21 sat.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here