Betinsko ljeto 2017 – za Dan brganje stiže Maja Šuput

0
4161
Betina (Foto: Rudinapress)

Turistička zajednica mjesta Betina za ovo ljeto sprema bogat i raznovrstan program, u kojem će uživati gosti jednako kao i domaćini.

– Program je ove godine doista orginalan i potrudili smo se uvesti i snažnije novitete. Na Dan Brganje se inače održava tradicinalna regata «Dlan i veslo», u kojoj veslaju žene te je stoga svima zanimljiva, a ove godine nam po prvi puta dolazi i veslačka ekipa iz Slovenije, točnije iz Pirana koje će veslati u tradicionalnom slovenskom brodu – istaknula je Ana Mijat, direktorica turističke zajednice mjesta Betina.

Direktorica TZ Betina Ana Mijat (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Ljetni program u Betini donosi za svakoga ponešto uz zabavne večeri na mlade, kulturne večeri, Ljetne večeri za one koji uživaju u klasičnoj glazbi i najavljen je bogati ekudakcijski program za najmlađe. Za Dan Brganje najavljuje se ponajbolja estradna zabavljačica i pjevačica Maja Šuput, koja će zasigurno napraviti spektakl za sve mještane i posjetitelje koji se nađu na fešti taj dan. Kao uvod u ljetne manifestacije KUD Zora organizira Tjedan Folklora koji će se održati u razdoblju od 19. do 25. lipnja.

– Što se tiče kulturnog programa htjela bi naglasiti da se on dosadašnjih godina održavao isključivo ispred crkve Sv. Frane. Ove godine smo uvrstili sve najljepše betinske lokacije koje uključuju i Muzej betinske drvene brodogradnje, Trg na moru i novouređeni mul u luci – kaže Ana Mijat.

Jelena Rozga i Trg na moru prošlog ljeta(Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Organizatori su mislili na sve uzraste, pa u suradnji s Betinskim muzejom drvene brodogradnje organiziraju likovne radionice, a udruga Agronauta priprema edukativnu radionicu naziva «More je živo» gdje će djeca od 5 do 8 godina učiti više o morskim psima, te će se ove godine kroz srpanj i kolovoz ispred muzeja prikazivati po dva crtana filma.

– Htjeli smo misliti na svih pa smo za djecu kao novost uveli upravo te crtiće koji će se prikazivati kroz srpanj i kolovoz te će prikazivati ispred MBDB-a gdje će djeca moći uživati u crtićima sjedeći vani na postavljenim jastucima – kaže Ana Mijat.

Osim Maje Šuput, ovog ćemo ljeta u Betini moći gledati i slušati Ibricu Jusića, Meritas, Top Shop Cabare i brojne druge.

TZ mjesta Betina zahvaljuje na suradnji Općini Tisno i svim svojim partnerima na podršci i pomoći pri ogranizaciji.

Evo najave za mjesec lipanj:

11. lipanj – Biciklijada Od vale do vale

19. lipanj – Večer poezije, 19:00,  ispred Muzeja

20. lipanj – Dječji folklor, 20:00, Trg na moru

21. lipanj – Radionice starih zanata i ručnih radova, 19:00, ispred Muzeja

22. lipanj – Betinske slakarije i tradicionalna jela, 19:00, Trg na moru

23. lipanj – Stare pisme i napjevi, 20:00, ispred crkve sv. Frane

24. lipanj – Smotra folklora, 21:00, Trg na moru

25. lipanj – Predstava Žrvanj života, 20:30, Trg na moru

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here