Pirovačkim osnovcima “Oscar” i “Grammy” za projekt “Naša glazbena priča”

0
4567
"Naša glazbena priča" (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Kino sala u Pirovcu danas je odisala smijehom, glazbom i veseljem. U njoj su se u velikom broju okupili mještani Pirovca kako bi upriličili današnji događaj te ujedno čuli jednu lijepu glazbenu priču.

Naime, proteklih su godina đaci zajedno s učiteljicom Silvanom Crljen uronili u čaroban svijet glazbe te su tako stvorili i veliki projekt pod nazivom “Naša glazbena priča”. Projekt najmlađih Pirovčana prezentiran je danas na veliko oduševljenje starijim generacijama, a na ovom za njih velikom i važnom danu prisustvovali su i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, kao i načelnik Općine Pirovac, Ivan Gulam te su im svojom prisutnošću ujedno i dali punu podršku za njihove daljnje projekte.

Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Projekt “Naša glazbena priča” nalazi se na CD-u u obliku četiri glazbena video spota s pjesmama ‘Sutra je novi dan’, ‘Jesenski valcer’, ‘Došla nam je bijela zima’, ‘More i ja’, dok se na kraju spomenutog CD-a nalazi i desetominutni video pod nazivom ‘Skrivena kamera’.

Voditeljica projekta, a ujedno i učiteljica zbora, Silvana Crljen, danas nije mogla sakriti oduševljenje.

– Što reći? Sve je počelo prije četiri godine, kad sam dobila jedan glazbeno nadareni razred, a njihova energija me naprosto oduševila kao i sama spoznaja da se u jednoj tako maloj grupi djece krije toliko glazbenih talenata. Počela sam stvarati pjesme koje smo izvodili na priredbama, a na jednoj od takvih priredbi nas je zapazio gospodin Dino Selman, te nam je preko ravnateljice škole predložio suradnju. Tako smo i snimili svoj prvi CD, koji smo naslovili “Naša glazbena priča”, a nakon toga smo se i odlučili na četiri glazbena video spota. Izuzetno sam uživala u ovom projektu, te se nadam da je i njima, mojim učenicima i učenicama kao i meni to bilo jedno nezaboravno iskustvo – kaže nam kroz kratku priču učiteljica Silvana Crljen.

Silvana Crljen, učiteljica i pokretačica glazbenog projekta (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Zanimljiv, a i pomalo neobičan i nesvakidašnji glazbeni događaj za naše područje dodatno su obogatili članovi zbora Petra Barić, Magdalena Čubrić, Nora Čubrić, Jelena Hazler, Anđela Jadrić, Lorena Josić, Tina Kartelo, Helena Mihek, Ivan Šarić, Danijel Zoranović, te recitator Mario Vukman, koji su otpjevali pjesmu o prvom susretu djeteta s morem pod nazivom ‘More i ja’. Stihove je kazivao Mario Vukman, djevojčice zbora su pjevale uz koreografiju, a dječaci im se pridruživali u refrenu.

U žešćem ritmu publiku je zabavio solo točkom mladi talentirani bubnjar Šimun Barić, član Puhačkog orkestra Pirovac, pod palicom maestra Dina Jelušića.

Šimun Barić (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Nastavak programa pjesmom ‘Dalmacijo od kamena’ koju je izveo zbor i grupa djevojčica Magdalena Čubrić, Anđela Jadrić, Lorena Josić i Tina Kartelo publiku je doslovno digao na noge. U nešto laganijem ritmu za kraj današnjeg glazbenog događaja u Pirovcu pjesmu ‘Ne more mi bit’ klape Cambi otpjevali su solistica i klavijaturistica Anđela Jadrić uz pratnju zbora i Šimuna Barića na bubnjevima.

Na samom kraju djeci, voditeljici, ravnateljici i svima prisutnima obratio se načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam naglasivši kako je uživao od prvog do zadnjeg trenutka. – Znao sam da imamo talentirane djece u Pirovcu, ali kad vidite uživo i kad vidite materijale, ali i čujete kako to zvuči… Fenomenalno, hvala vam od srca i samo tako naprijed – rekao je Gulam.

Župan Goran Pauk dodijelio je djeci pak i Oscara i Grammyja, zasluženo.

– Svaka čast! Priuštili ste nam sat vremena bezbrižnosti, gušta, veselja. Zamislite za pet, deset godina kad stavite ovaj CD i vidite se i čujete. Puno njih to neće moći, a vi ste to već uspjeli. Nije ni čudo da slavite 60 godina od osnutka glazbe jer na ovakvu djecu, vjerojatno postoji neka glazbena nota u Pirovcu. Ja sam oduševljen i zahvaljujem se svima – istaknuo je Pauk.

Župan Goran Pauk oduševljen je nastupom kao i projektom mališana iz Pirovca (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Glazba je poput mora, poput vjetra, i kiše i sunca – glazba je život.

Uz fotogaleriju koju vam donosimo pogledajte i video u kojem osnovnoškolci iz Pirovca pjevaju pjesmu ‘Sutra je novi dan’, koja se ujedno spontano i nametnula kao svojevrsna himna njihove škole:

FOTOGALERIJA:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here