Venčoslav Skračić (HDZ) predsjednik je Općinskog vijeća Općine Murtera

0
6184
Općinsko vijeće Općine Murter-Kornati s načelnikom i donačelnicom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Murter-Kornati za njegova predsjednika jednoglasno je izabran Venčoslav Skračić (HDZ), a za dopredsjednika Petar Ježina (HDS).

Sukladno osvojenim glasovima na proteklim lokalnim izborima Hrvatska demokršćanska stranka osvojila je šest mandata (491 glas ili 51,62 posto), Hrvatska demokratska zajednica tri (287 glasova ili 30,17 posto), a Socijaldemokratska partija dva (173 glasa ili 18,19 posto). Tri su vijećnika, Toni Turčinov i Luka Ježina s liste HDS-a te Julija Ježina iz HDZ-a, zbog formalnih razloga svoje mandate stavili u mirovanje, Toni i Julija zbog obnašanja načelničke, odnosno donačelničke funkcije, a Luka Ježina zbog vođenja općinskog Odjela za gospodarstvo. Umjesto njih u saziv novog Vijeća s liste HDS-a ušli su Ivana Juraga i Maja Barešić, a s liste HDZ-a Joso Mudronja. Ostali izabrani vijećnici su Edo Juraga, Enio Turčinov i Ivana Juran Magdić (HDS), Milan Ježina (HDZ) te Matea Bašić i Vladimir Turčinov (SDP).

Venčoslav Skračić je predsjedn

Iako nije uobičajeno, vijećnici su konstituirajuću sjednicu iskoristili i za izbor novog člana Odbora za koncesijska odobrenja. Naime, umjesto Željka Jerata, koji je kao bivši vijećnik odstupio, za novog je člana imenovan Enio Turčinov.

– Učinili smo to kako ne bismo kasnili s koncesijskim odobrenjima budući da je turistička sezona već počela – obrazložio je načelnik Toni Turčinov, a obrazložio je i izbor Skračića za predsjednika Vijeća. Učinjeno je to dogovorom iako HDS ima većinu, a sve radi mira i prosperiteta Murtera, kazao je.

Zamjenica načelnika Julia Ježina i načelnik Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Nemamo nikakvih uzajamnih animoziteta. Znam da će u Vijeću svi surađivati bez obzira na političko opredjeljenje. Pokazali smo dosad, a pokazivat ćemo i ubuduće da nam je Murter na prvom mjestu. Kvalitetnim radom i zajedništvom, kojega u Murteru nije bilo dugi niz godina, dovest ćemo svoje mjesto na razinu kojoj pripada. Drago mi je što u Vijeću imamo puno žena i školovanih ljudi čime ćemo, nadam se, potaknuti mlade na daljnje školovanje. Ovom konstelacijom Vijeća imamo otvorena vrata i u Županiji i u Državi te se nadamo suradnji s ministarstvima i županijskim uredima u ostvarenju naših mnogobrojnih projekata – kazao je načelnik Turčinov.

Sjednica Općinskog vijeća Murtera (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ipak – dodao je – i sretan sam i žalostan što nema nezavisne liste. Zato što oni imaju jedan drukčiji način razmišljanja koji tjera čovjeka da se ponekad zamisli nad svojim postupcima. Nadam se da će pojedinci u Vijeću ponekad svojim razmišljanjem biti surogat nezavisnima. Očekujem podršku Murterina jer dvije tisuće glava je sigurno pametnije od jedanaest. Pozivam ih da se svi aktivno uključe u odluke za  napredak mjesta. Moja će im vrata, kao i dosad, uvijek biti otvorena – poručio je na kraju svojim sumještanima.

Načelnik Toni Turčinov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here