Predsjednik Općinskog vijeća Tisnog ponovno je Petar Jakovčev (SDP)

0
10687
Općinsko vijeće Općine Tisno (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tisno za predsjednika je jednoglasno izabran Petar Jakovčev (SDP), a za njegove zamjenike Karlo Klarin (SDP) i Jelena Obratov (HDZ).

Od 3.027 glasača na šest biračkih mjesta u Općini Tisno 21. svibnja je pristupilo glasovanju  njih 1.877 ili 62,01 %. Lista SDP-a za Općinsko vijeće Tisnog dobila 843 glasa ili 45,86 posto, što je stranci osiguralo sedam mandata, lista HDZ-a je dobila 632 ili 34,38 posto, odnosno pet mandata . U Općinsko vijeće ušao je još i vijećnik Živog zida, čija je lista dobila 148 ili 8,05 posto glasova.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno Petar Jakovčev (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Čestitam svim članicama i članovima Općinskog vijeća na izboru i zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Nadam se da ćemo u ovom mandatu ostvariti jednu uspješnu suradnju. Pozivam vas da u radu vijeća budemo konstruktivni koliko god je to moguće, da prijedlozi koje ćete donositi pred ovo tijelo budu usmjereni ka napretku, da donosimo pozitivne, dobre ideje, dobre prijedloge kako bi ih nositelji izvršne vlasti i naše stručne službe mogle provesti u djelo na dobrobit svih naših građana – rekao je u ovoj svečanoj prigodi predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno Petar Jakovčev.

– Čestitam svima na izboru i želim da ovo Općinsko vijeće radi u interesu naše jedinice lokalne samouprave i da sljedeće četiri godine stranački interesi budu sekundarni, a da primarni budu interesi naše općine i otoka. Veseli me što u Vijeću vidim puno mladih ljudi, puno novih lica. Smatram da je svježina uvijek dobrodošla i da nam potrebna, s obzirom da nas čekaju jako važni projekti koje moramo odraditi u sljedećem mandatu ovog općinskog vijeća. Volio bih da više odluka bude kao što je ova danas jednoglasna, nadam se u javnom interesu pokušavati uskladiti više nego smo to radili u prethodnom mandatu – rekao je Ivan Klarin, koji je svoj mandat u Općinskom vijeću stavio u mirovanje kako bi obnašao dužnost načelnika.

Članovi vijeća su Silvio Šoda, Petar Jakovčev, Karlo Klarin, Velimir Reškov, Luka Henjak, Marin Mikin, Andrea Vlaić (SDP), Jelena Obratov, Daniel Crvelin, Luka Jakovčev, Mario Vodanov, Svitlana Berak (HDZ) i Lovre Crvelin (Živi zid).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here