Murterski mali umjetnici – plesom otvorena izložba likovnih radova

0
2701
Otvaranje izložbe i nastup Perlica (Foto: K. Ježina)

Uz nastup plesnog tima “Perlice”, voditeljice Marije Bašić Baričić, u subotu je u sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Murterski škoji’ otvorena izložba radova polaznika likovnih radionica za djecu i mlade “Murter”, voditejice Jelene Čurić.

– Počeli smo s radom 19. rujna prošle godine i završili sada, 01. lipnja. Kroz to vrijeme prolazili smo različite medije, od kiparstva, crtanja, slikanja portreta, autoportreta te smo ovom izložbom željeli na najbolji mogući način zaključiti naš rad – istaknula je voditeljica radionice Jelena Čurić.

Jedan od panela izložbe (Foto: K. Ježina)

U radionici je sudjelovalo 28 djece školske i predškolske dobi koja su za njenog trajanja aplicirala na nagradni projekt HTR emisije “Školski sat”, s  temom “Zanemarena baština”. Po otoku su sakupljala razne predmete koji se mogu svrstati pod zanemarenu baštinu, te su za svoj rad i trud bila nagrađena i pozvana na sudjelovanje u samoj emisiji.

Polaznica radionice Dora Tandarić, učenica IV razreda OŠ “Murterski škoji”, ujedno je i osvojila prvo mjesto na natječaju Muzeja grada Šibenika “Prijatelji suhozida”.  Od 35 radova nastalih u prva četiri razreda osnovnih škola najbolja je bila njena skulptura “Mala bunja”.

Perlice (Foto: K. Ježina)

Izložbu je otvorio plesni tim “Perlice”, voditeljice Marije Bašić Baričić te su njihove tri koreografije i defile uz kreativno osmišljenu izložbu pobrale gromoglasni pljesak mnogobrojne oduševljene publike.

Plesni tim “Perlice” djeluje na području Murtera već 12 godina, a ove je godine jedna od polaznica, osmogodišnja Marta Skračić, sama osmislila jednu od izvedenih koreografija. Posebne zahvale zbog nesebične pomoći s ovog događaja su upućene Općini Murter-Kornati i načelniku Toniju Turčinovu, kao suorganizatorima.

Evo i fotogalerije:

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here