Od sutra počinje ljetni režim na parkiralištima u Općini Tisno

0
10734

Od sutra, 01. lipnja počinje naplata parkiranja na iscrtanim parkirnim mjestima u Betini, Jezerima i Tisnom.

Vozači s invaliditetom ne plaćaju parkirnu kartu, vozači koji žive na području Općine Tisno mjesečnu parkirnu kartu plaćaju 80 kuna, oni koji ovdje rade trebaju izdvojiti 110 kuna, firme registrirane na području općine 130 kuna, vikendaši 190 kuna, dok iznajmljivači soba i apartmana za svoje goste plaćaju 200 kuna po automobilu.

Naime, Komunalno poduzeće Ježinac d.o.o. od sutra, 1. lipnja od sedam sati ujutro, počinje s naplatom parkinga na iscrtanim parkirnim mjestima u Betini, Jezerima i Tisnom.

Kako nam kaže direktor komunalnog poduzeća Ježinac, Kristijan Jareb, sve je isto kao i proteklih godina, dakle cijena sata parkiranja u prvoj zoni je devet kuna dok u drugoj zoni iznosi sedam kuna.

Karta se može kupiti na parkirnom automatu ili platiti mobitelom slanjem sms poruke.

Foto: Rudinapress

Parking se naplaćuje od 01. lipnja pa do 30. rujna tekuće godine, od sedam do 23 sata. Kazna za neplaćanje parkinga na području Općine Tisno iznosi 100 kuna.

Dodajmo, parking je organiziran i naplaćuje se u dvije zone. Prva zona obuhvaća Trg Rudinu i Trg Dr. Šime Vlašića u Tisnom, a Obalu Sv. Ivana u Jezerima. Broj za m-parking za ovu zonu je 708555, a cijena jednog sata je 9 kuna.

Druga zona obuhvaća pak područja Put Jazine 1. i 2., Istočna Gomilica, Zapadna Gomilica, Put Brošćice, Dvorište crkve Sv. Duha, Mala Rudina (Rudina Mate Salamuna), Trg Tišnjanskih domoljuba, Obala D. Raića, Trg Dr. Šime Mazzure, Trg Marka Stegića Hrge i Trg Tišnjanskih bratovština u Tisnom. U Jezerima su u drugu zonu svrstani Trg Rudina, Put Zaratića, Don Antuna Božića dok su u Betini Dolac, JartićZdraće. Cijena parkirnog sata iznosi 7 kuna, a broj za m-parking za drugu zonu je 708556.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here