U Tisnom 22. Smotra puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije

0
2639

Bliži se 22. Smotra puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije koja će nadolazećeg vikenda, točnije u subotu, 3. lipnja okupiti brojne sudionike u Tisnom na otoku Murteru.

Inače, Udruga puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije utemeljena je davne 1979. godine u Šibeniku i jedna je od najbrojnijih i najaktivnijih udruga puhačkih orkestara u Hrvatskoj.

Članice spomenute udruge su 14 orkestara koji aktivno djeluju na području od Paga do Trogira. To su orkestri iz Paga, Zadra, Biograda, Stankovaca, Pirovca, Tisnog, Vodica, Zatona, Skradina, Šibenika, Drniša, Vrpolja, Primoštena i Trogira.

Program u Tisnom odvijat će se u subotu, 03. lipnja s početkom u 16 sati kada će se mještanima predstaviti orkestri Mimohodom ulicama sela. U 17 sati sudionici svih orkestara koji će sudjelovati na smotri održat će zajednički nastup na tišnjanskom mostu, dok je u 17.30 sati planiran početak Smotre, odnosno nastupi orkestara ispred Društvenog doma u Tisnom. Program će trajati do 21.30 sati, a nakon toga u Tisnom će se održati prvi Open air festival pod nazivom „Samo glazba“.

Na spomenutoj smotri nastupit će Gradski puhački orkestar Drniš, Gradska glazba Pag, Puhački orkestar Pirovac, Puhački orkestar Primošten, Gradska glazba Skradin, Glazbeno društvo Stankovci, Šibenska narodna glazba, Vodička glazba, Puhački orkestar „Vrpoljac“, Gradska glazba Zadar, domaćin Puhački orkestar KUD Hartić kao i gosti večeri Puhački orkestar Gospić.

Nakon nastupa orkestara po prvi puta u sklopu smotre održat će se festival bendova proizašlih iz orkestara ili su članovi benda ujedno i članovi nekih od orkestara. Nastupit će tako Teški osjećaji (Tisno), Funky sisters (Zadar), Roko Dubravica (Pirovac), Mali sastav (Primošten), Spectrum (Vodice), Klapa Mirakul (Vrpolje), Blues servis (Skradin) i Infishando (Pag).

Organizator 22. Smotre puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije je Kulturno umjetničko društvo Hartić Tisno, dok su pokrovitelji Općina Tisno i Turistička zajednica Općine Tisno.

Sponzori spomenute smotre su: Restaurant Carmen, Hotel Tisno, Hotel Borovnik, Prisliga d.o.o., Restaurant Gina, Restaurant Antonio, Restaurant Prova, Konoba Tereža, Konoba Brošćica, Buffet Ferali, Caffe Bar Kasiopeja, Caffe Bar Shades, Caffe Bar Kole, dok su medijski pokrovitelji Rudinapress i ŠibenikIN.