Obilježavanje Gospe od Karavaja započelo današnjom trodnevnicom

0
3285
Valja dotaknuti “Mnogo cijenjenu sliku sa nekim čudesima Blažene Djevice Marije od Karavađa gdje se ukazala 1432. na 26. svibnja i učinila da tu provre izvor milosti”

Trodnevnicom koja je počela u 18.30 sati, danas (23. svibnja) započelo je obilježavanje Gospe od Karavaja u Tisnom.

Inače, hodočašće Gospi od Karavaja održat će se već tradicionalno u petak, 26. svibnja, a i ove se godine očekuje tisuće vjernika iz svih krajeva Šibensko-kninske županije, ali i šire. Po prvi puta svečanu Svetu misu predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić.

Sutra, 24. svibnja (srijeda) trodnevnicu će predvoditi don Tomas Vargas iz Draga s početkom u 18.30 sati. Misa za članove Bratovštine Gospe od Karavaja održat će se 25. svibnja (četvrtak) u jutarnjim satima, točnije u 7 sati, dok će istog tog dana u 18 sati trodnevnicu predvoditi don Tuna Jozić iz Jezera. U 21 sat Put križa od župne crkve prema svetištu na Karavaju i Svetu misu predvodit će don Ivan Delić iz Kaštel Sućurca.

Mise na Karavaju će se održavati i tijekom petka (26. svibnja) ujutro u 4, 6, 7 i 8 sati, a centralno slavlje u petak počinje u 10.30 sati svečanom Svetom misom.

Svetu misu na Karavaju s blagoslovom djece 26. svibnja predvodit će krčki biskup u miru Valter Župan. Misa je na rasporedu u 18 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here