Toni Turčinov: ‘Nema vremena za slavlje, sezona je pred vratima’

0
4787
Toni Turčinov na glasovanju u OŠ Murterski škoji (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Novi/stari načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov zahvaljuje svim biračima koji su izašli na izbore i tako dali legitimitet naporima njegove ekipe u vođenju Murtera.

– Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na izbore,  onima koji su gasovali za mene i moju listu kao onima koji nisu. Većina (HDS 6, HDZ 3, SDP 2) koju sad imamo u Općinskom vijeću omogućit će nam da brže i lakše ostvarimo zacrtane projekte i da vodimo općinu i otok u smjeru razvoja i dobrobiti za sve njegove stanovnike. Nadam se da će Vijeće funkcionirati više kao radna grupa, a da će manje biti mjesto bespotrebnog razdora. Imamo malo vremena, a puno je posla pred nama – rekao nam je jutros ponovno izabrani načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov.

Toni Turčinov na glasovanju u OŠ Murterski škoji (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

On i njegova ekipa umorili su se u pripremi izbora, ali neće dozvoliti da to omete tijek započetih radova i daljnju pripremu i razradu projekata. Najvažnije je, kaže Turčinov, završiti radove i u svim segmentima rada Općine spremno dočekati sezonu. Na Hramini se upravo postavljaju ploče te se očekuje da će radovi biti godovi kako je i planirano do 15. lipnja, a otvorenje trga će biti 17. Drugo gradilište koje treba žurno završiti je plaža Luke, gdje je još ostalo urediti hortikulturua, kao i na Podrvškama.

– Tu je još niz stvari koje treba napraviti što prije, tako da nema vremena za slavlje – rekao je Turčinov, zahvaljujući još jednom Murterinima na potpori i ističući kako će ona biti dodatni poticaj da se radi bolje i brže.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA, MURTER – KORNATI UKUPNO
broj birača na obrađenim biračkim mjestima 1.949
pristupilo glasovanju 1.011 51,87 %
glasovalo birača ( prema glasačkim listićima ) 1.010 51,82 %
broj važećih listića 951 94,16 %
broj nevažećih listića 59 5,84 %

LISTE BROJ GLASOVA POSTOTAK
1.

HRVATSKA DEMOKRŠĆANSKA STRANKA – HDS

TONI TURČINOV, mag. ing. agr. – nositelj liste
491 51,62
2.

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ

VENČOSLAV SKRAČIĆ – nositelj liste
287 30,17
3.

SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE – SDP

MATEJA BAŠIĆ, struč. spec. – nositeljica liste
173 18,19

Toni Turčinov (HDS) sa zamjenicom Juliom Ježinom (HDZ) bio je jedini kandidat za načelnika i na izborima je dobio 873 glasa ili skoro dvostruko više nego njegova lista za Općinsko vijeće. Onih koji nisu htjeli zaokružiti njegovo ime bilo je 138, tako da je bilo 13.65 posto nevažećih glasova. Lista Hrvatske demokršćanske stranke za Županijsku skupštinu dobila je ukupno 982 glasa ili 2,13 posto, što nije bilo dovoljno za prelazak izbornog praga i ulazak Turčinova u Skupštinu. Detaljne rezultate izbora pogledajte na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP)
.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here