Izbori se odvijaju bez problema – u Murteru, očekivano, najmanja izlaznost

0
3465
Izbori (Foto Rudinapress/H. Pavić)

Jutros je u cijeloj Hrvatskoj otvoreno  6618 biračkih mjesta i izbori za županijske skupštine, gradska i općinska vijeća te za gradonačelnike i načelnike općina odvijaju se bez zabilježnih poteškoća.

Do 11.30 sati izlaznost je bila 15,98 posto. Županijska izborna povjerenstva potvrdila su da su sva birališta otvorena i da nemaju dojava o eventualnim problemima, da je glasovanje krenulo. Na izborima 3,7 milijuna birača odlučuje tko će u iduće četiri godine obnašati predstavničku i izvršnu vlast u 576 jedinica lokalne samouprave. Birališta su otvorena do 19 sati.  Državno izborno povjerenstvo (DIP) poziva birače da izađu na birališta.

Glasovao je i kandidat Živog zida za župana Lovre Crvelin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Smisao je izbora da se vidi volja birača, odnosno da se pokaže njihov odabir za vođenje općine, grada ili županije. Pozivaju se svi birači da izađu na izbore, izborna tijela bit će spremna – poručuje potpredsjednica DIP-a Ana Lovrin.

Kandidat SDP-a za načelnika Općine Tisno Ivan Klarin glasovao je u školi u Jezerima (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Prvi privremeni rezultati izbora, bit će dostupni na stranici www.izbori.hr od 21 sat.
U Općini Tisno do 11.30 sati od 2.240 upisanih birača glasovalo je njih 462 ili 20,63 posto. U Pirovcu je od 1.893 glasača do 11.30 glasovalo njih 461 ili 24,35 posto, a u Murteru od 1948 glasača svoju je građansku dužnost do 11.30 obavilo njih samo 299 ili 15.35 posto. Razlog maloj izlaznosti u Murteru je to što je za načelnika istaknut samo jedan jedini kandidat.

Kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Tisno glasovala je u Društvenom domu u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Tisnom je glasovao u 11 sati glasovao i kandidat Živog zida za šibensko-kninskog župana Lovre Crvelin. Na biračkom mjestu u Društvenom domu glasovala i kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Tisno Jelena Obratov, dok je kandidat SDP-a za načelnika glasovao u školi u Jezerima. Jedini kandidat za načelnika Općine Murter-Kornati glasovao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi ‘Murterski škoji’. Izjave nisu davali, osim što su svi pozvali glasače da obave svoju građansku dužnost.

Kandidat HDS-a za načelnika Općine Murter-Kornati Toni Turčinov glasovao je u OŠ Murterski škoji (Foto: Rudinapress/Katarina Ježina)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here