Radionica filcanja vune i promocija slikovnice “Majstor Macmalić” u tišnjanskoj knjižnici

0
1597
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno ove subote, 20. svibnja organizira radionicu filcanja vune i promociju slikovnice “Majstor Macmalić”.

Na radionicu u trajanju od otprilike sat i pol mogu doći svi zainteresirani, od djece školskog uzrasta do odraslih osoba. Polaznici će biti upoznati s pričom o vuni, o problematici bacanja vune i što se točno sve može napraviti tehnikom filcanja. Sve potrebne materijale za radionicu donosi voditeljica iste, doznajemo.

Radionicu će voditi umjetnica i dizajnerica tekstila i odjeće, članica ULUPUH-a, koja je ujedno i dugogodišnja edukatorica i kreativna voditeljica Udruge Ruta iz Cresa, Vesna Jakić.

Jakić će nakon što će održati spomenutu radionicu, prisutnima održati i promociju slikovnice za djecu pod nazivom “Majstor Macmalić”. Naime, Udruga Ruta iz Cresa odlučila je s djecom “ući u trag” tajnama “Macmalića” – dobrog duha šume Tramuntane te im tako pružiti mogućnost uživljavanja u mnoge poetične priče iz prirode.

Projektom Rute koji je započeo još 2005. godine, a traje i dan danas članovi iste kroz kreativni rad s odbačenom ovčjom vunom otoka Cresa nastoje ekološki osvještavati djecu i mlade te ih ponukati na očuvanje prirode i tradicije svoga kraja.

Bogat program u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno počinje u prijepodnevnim satima, točnije u 10 sati ove subote, 20. svibnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here