Predstava “Ježeva kućica” odigrana pred prepunim novouređenim Društvenim domom u Tisnom

0
2638
U novouređenom Društvenom centru tražila se stolica više (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Prostoriju novouređenog Društvenog doma u Tisnom večeras su popunili mještani otoka Murtera koji su pomno pratili dječju predstavu pod nazivom “Ježeva kućica”.

Ako je suditi po broju publike, onda je gostovanje “Kazališta Smješko” u Tisnom za ovdašnje kulturne prilike uistinu bio nesvakidašnji događaj.

“Ježeva kućica” – predstava (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Iako je predstava namijenjena uzrastu djece 3+ godina, u spomenutoj su uživali i oni mlađi ali i stariji. U Društvenom centru u Tisnom večeras se tražila stolica više. Mališani otoka Murtera imali su se tako prilike upoznati sa svijetom kazališta gdje su na zaigran način s glumcima zavirili u svijet šume, i doživjeli Ježurku Ježića. Inače, priča o “Ježurki Ježiću” već godinama oduševljava nove naraštaje djece. Oduševila je tako i mališane iz Tisnog, Jezera, Betine i Murtera koji su nakon odgledane predstave bili impresionirani glumačkim stvaranjem te su ujedno sretni i nasmijani napuštali Društveni centar.

Pomno praćenje predstave (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Originalnom glazbom nastalom prije dvadesetak godina glumci su podigli atmosferu, tim više što su mnoge generacije odrasle na njoj, a lijepo se bilo prisjetiti tih vremena. Ovo je priča puna korisnih savjeta o dobroti i ljubavi, drago nam je da smo imali priliku upoznati našu djecu sa svijetom kazališta i književnosti u Tisnom – kažu nam bake i didovi koji su doveli svoju unučad na predstavu “Ježeva kućica”.

Uzbuđenje prije predstave (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Kako u Tisnom ali ni u drugim mjestima na otoku Murteru nisu česta gostovanja profesionalnih kazališnih glumaca, mnogima je ovo bio tek prvi susret s glumcima uživo i vjerojatno će ovu predstavu još dugo držati u lijepom sjećanju.

S obzirom na to da je organizator, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno i Općina Tisno vođen izuzetno pozitivnim reakcijama najmlađe publike nakon izvedene predstave, nastavit će s organizacijom kulturnih događanja ovakve vrste, doznajemo.

Pogledajte fotogaleriju:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here