Silvio Tomas, kandidat za Županijsku skupštinu: ‘Za županiju od Murtera do Rogoznice, od Žirja do Kijeva’

0
3665
Silvio Tomas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Betinjanin Silvijo Tomas (49) kandidat  je na listi koalicije SDP-HSS-HNS-HSU za Skupštinu Šibensko-kninske županije. Visoko, osmo mjesto mjesto na listi daje mu velike izglede da postane vijećnik.  S njim, kaže, ova jedinica lokalne samouprave više neće biti ista.

– U ovih 20 godina koliko postoji Šibensko-kninska županija mogli smo se pitati je li ona više šibenska ili kninska. Murterska, betinska, tišnjanska, jezerska, pirovačka… jedva da je bila imalo. Moj mandat u Županijskoj skupštini to bi trebao promijeniti – kaže Tomas koji najavljuje da će posao vijećnika obavljati vrlo aktivno, neovisno o tome hoće li njegova koalicija biti na vlasti ili u oporbi.

Osim što naglašava potrebu veće skrbi za područja koja se nalaze izvan glavnih centara, ovaj diplomirani inženjer poštanskog prometa iz Betine poziva da se prestane s diskriminacijom i marginalizacijom onih jedinica lokalne samouprave koje ne pripadaju vladajućoj garnituri u županiji. Ona, smatra Tomas, ne smije biti nekome majka, nekome maćeha, županija ne mogu biti samo gradovi i općine poslušnici vladajuće garniture, već mora pripadati svima, neovisno o bilo čijem političkom opredjeljenju.

Silvijo Tomas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Općine Murter, Pirovac, Tisno kao i mnoge druge nalaze se na margini naše županije, ne samo prostorno. Tako više ne smije biti, ne smije se općine i gradove dijeliti na ‘vaše’ i ‘naše’. Problema s pitkom vodom na Žirju županijski se čelnici sjete mjesec dana pred izbore, pa se opet sve zaboravi na četiri godine. Župan u Betinu dolazi samo kad mu zatreba pokoji ovdašnji glas, Murter mu je samo prolazna stanica do Kornata… Zaboravlja se da smo županija svi mi, od Murtera do Rogoznice, od Kijeva do Žirja, i to čitavo vrijeme, a ne samo pred izbore – kaže Tomas.

Lista koja ga je kandidirala za Županijsku skupštinu, tvrdi Tomas, je drugačija.

– Koalicijska lista SDP-HNS-HSS-HSU je lista svih žitelja naše županije, neovisno o mjestu boravka ili lokalnom političkom opredjeljenju. Mi ne želimo niti ćemo tražiti krivce zbog trenutnog položaja naše županije. Nećemo upirati prstom u ‘neke druge’. Mi ćemo samo tražiti put prema naprijed. Decentralizacija, pravedna razdioba županijskih sredstava, isti uvjeti za sve. To su preduvjeti za rast i napredak. To je naš moto, naš cilj. Glas za listu SDP-HNS-HSS-HSU je glas za napredak. Svaki glas je naša obveza – rekao je Tomas, pozivajući građane da 21. svibnja izađu na izbore i kažu što misle .

 

Silvio Tomas (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here