IZBORI Murter najmanje atraktivan – samo jedan kandidat za načelnika i tri liste za vijeće

0
5173
Pobjednici i prije izbora - Petar Ježina, Toni Turčinov, Nediljko Dujić, Julija Ježina i Venčoslav Skračić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U nedjelju 21. svibnja održavaju se još jedni lokalni izbori, na kojima biramo načelnike općina i njihove zamjenike te članove općinskih vijeća, župana i članove Županijske skupštine. Donosimo pravovaljane kandidature.

Najveće iznenađenje je Murter, gdje za mjesto načelnika nitko nije bio zainteresiran. Javio se samo jedan jedini kandidat – dosadašnji načelnik Toni Turčinov iz Hrvatske demokršćanske stranke sa zamjenicom Julijom Ježinom iz Hrvatske demokratske zajednice. Gužve nema ni za 11 mjesta u Općinskom vijeću – natječu se samo HDZ, s nositeljem liste Venčoslavom Skračićem, HDS nositelja Tonija Turčinova i lista SDP-a koju nosi Mateja Bašić.

U Općini Tisno povjerenje birača za mjesto načelnika traže aktualni SDP-ov načelnik Ivan Klarin, sa zamjenikom Miljenkom Meštrovom i HDZ-ova kandidatkinja Jelena Obratov, sa zamjenicom Marinkom Fržop. Nešto zanimljivija bit će utka za 13 mjesta u Općinskom vijeću Općine Tisno. Natječe se pet lista ili 65 kandidata. Listu HDZ-a nosi Jelena Obratov, HSS-a Branko Pavlov, tu je kandidacijska lista grupe birača nositelja Ante Magazina,  SDP s nositeljem Ivanom Klarinom i Živi zid Lovre Crvelina.

Nova zamjenica novog-starog načelnika Općine Murter-Kornati Julia Ježina (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Pirovcu su tri kandidata za mjesto načelnika: Ante Barišić iz Mosta sa zamjenikom Goranom Mladenovićem, kandidat koalicije HNS-SDP Ivan Gulam sa zamjenikom Antom Čubrićem te ispred HDZ-a Ljubica Šinkić Selman sa zamjenikom Emilom Matušom. U utrci za 11-člano Općinsko vijeće Pirovca su četiri liste ili 44 kandidata: Lista HDZ-a koju nosi Ljubica Šinkić Selman, HNS-SDP Ivana Gulama, HSS Ante Šparica i Most nositelja Gorana Mladenovića.

Županijsko izborno povjerenstvo utvrdilo je četiri pravovaljane kandidature za mjesto šibensko-kninskog župana. To su Ivica Ledenko (Most nezavisnih lista),  Anđelko Matov (Hrast), Goran Pauk (HDZ) i Franko Vidović (SDP-HNS-HSS-HSU).

Potpise za kandidaturu na mjesto župana je Županijskom izbornom povjerenstvu predao i Lovre Crvelin iz Živog zida, no utvrđene su određene nepravilnosti i kandidatura nije bila pravovaljana. Živi zid je uputio žalbu, što je u nedjelju u Šibeniku i Tisnom s Lovrom Crvelinom rješavao predsjednik stranke i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić. Crvelin i Sinčić su uvjereni da su razjasnili nesporazum i da će izborno povjerenstvo uvažiti žalbu.

Za 41 mjesto u Županijskoj skupštini natječe se sedam lista ili 287 kandidata. Listu Hrasta i HKS-a nosi Anđelko Matov, HDZ-a Goran Pauk, HDS-a Toni Turčinov, Mosta Ivica Ledenko, NL Stipe Petrine, SDSS-a Anja Šimpraga, Franko Vidović SDP-HNS-HSS-HSU i Živi zid Lovre Crvelin.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here