Mlade otočanke četvrte na košarkaškom prvenstvu Hrvatske U11

0
4199
KK "Otok" Murter, arhivska fotografija (Foto: Igor Stegić)

Proteklog vikenda u Đurđevcu i Virju se odigrala završnica prvenstva Hrvatske u košarci za djevojčice do 11 godina.

Bilo je to prvo prvenstvo, za taj uzrast, u povijesti hrvatske košarke, a svoje mjesto na prvenstvu izborile su i mlade košarkašice iz KK „Otok“ Murter, koje su na prethodno odigranom regionalnom prvenstvu u Dugopolju osvojile drugo mjesto i kvalificirale se na završni turnir.

Na finalnom turniru, sudjelovalo je devet ekipa (ŽKK „FSV“ Rijeka, ŽKK „Medveščak“, ŽKK „Croatia 2009“ Zagreb, ŽKK „Brod“ Slavonski Brod, ŽKK „Borovo“, ŽKK „Ragusa“ Dubrovnik, ŽKK „Virovitica“, ŽKK „Podravac“ Virje i KK „Otok“ Murter) podijeljenih u tri grupe po tri ekipe, a potom su prvoplasirane ekipe u skupinama razigravale od 1-3. mjesta, drugoplasirani za 4-6. i trećeplasirani od 7-9. mjesta.

U prvom kolu u skupini, cure s otoka Murtera su ostvarile uvjerljivu pobjedu nad ŽKK „Brod“ rezultatom 70:10 i slijedila im je odlučujuća utakmica u skupini u borbi za medalju protiv Croatije 2009.

– Nakon uvjerljivog starta i vodstva 15 razlike, malo sudačkim greškama i malo više svojim strahom pa i umorom, jer su igrale dvije utakmice za redom, nisu izdržale, i u neizvjesnoj završnici, izgubile su rezultatom 34:42 – kaže nam trener košarkašica otoka Murtera Igor Stegić.

Sutradan, u borbi od 4-6. mjesta, otočanke su najprije savladale riječki FSV rezultatom 21:10, a potom u još jednom neizvjesnom susretu, zasluženo slavile nad Medveščakom rezultatom 27:21 i na kraju osvojile četvrto mjesto, što je veliki uspjeh za klub koji se na najljepši način, po prvi put, predstavio hrvatskoj košarkaškoj javnosti na velikom natjecanju.

Treba također spomenuti, da su u “All star” susretu turnira, iz ekipe “Otok” nastupile Gina Pirjak i Felina Zasanski.

Gina Pirjak (Foto: Igor Stegić)
Felina Zasanski (Foto: Igor Stegić)

Inače, u borbi od 1-3. mjesta, prvenstvo su zasluženo osvojile cure iz ŽKK “Ragusa” Dubrovnik, druge su bile domaće cure iz ŽKK “Podravac” Virje, a treća je bila ŽKK “Croatia 2009”.

Za KK „Otok“ Murter na turniru su nastupile: Leonarda Jelić, Gabrijela Belamarić, Ida Ježina, Gina Pirjak, Gracija Bašić, Felina Zasanski, Manuela Ježina, Leonarda Donđivić, Luce Pirija, Bruna Turčinov, Eni Skračić, Sara Obratov i Chiara Bašić. Uz njih, bili su trener Igor Stegić i predsjednica kluba Jagoda Juraga.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here