Umjetnik u Murteli: Latinsko idro krasi nove klupe na murterskoj rivi

0
5381
Nove murterske klupe (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Duž čitave rive u Murteru postavljene su nove klupe.

Izrađene su od drvenih i betonskih elemenata. Prečke od arisa pričvršćene su na nosačima od bijelog cementa na kojima je slika jedra, rad autora Tomislava Šikića iz Murtera. 

– Cement sam lijevao u kalupe, a nakon sušenja radio jedra, oblikujući ih brusilicom i čekićem u sliku – objasnio je svoju tehniku Tomislav Šikić.

Osam takvih klupa je postavljeno i na groblju Gradina, ali je ovdje na njima motiv križa. Još dvije ovakve klupe bit će postavljene kod crkve Sv. Mihovila, a njih čak 14 duž novouređene plaže Luke.

– Cilj nam je da izgled klupa u Murteru bude ujednačen. No, one će se ipak razlikovati u detaljima jer će na nositi motiv koji je prikladan za mjesto na kojem se nalaze – pojasnio je direktor komunalnog poduzeća Murtela d.o.o. Ante Turčinov.

Murtela je izvođač svih radova, a naručitelj je Općina Murter-Kornati. Ante Turčinov je također istaknuo kako još nemaju povratne informacije o dojmovima mještana, ali se nadaju pozitivnim komentarima, jer kako kaže, smatra da da su nove klupe uljepšale mjesto.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here