Murter: U Noći knjige predstavljen 24. broj školskog lista Škoji

0
2300
Sinoć u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter (Foto: Rudinapress/M. Turčinov Ježina)

Već po tradiciji, učenici osnovne škole Murterski škoji predstavili su novi, 24. broj svoga školskog lista Škoji u Noći knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter.

– U cijeloj Šibensko-kninskoj županiji samo dvije škole tiskaju svoje školske listove. Uz Murter još i Osnovna škola u Pirovcu, a pokrenula ga je nastavnica hrvatskoga jezika Anita Klarica, koja je u pirovačku došla iz murterske škole – kazao je ravnatelj Edo Juraga, ne propustivši zahvaliti Nacionalnom parku Kornati bez čije donacije bi tiskanje Škoja bilo nezamislivo.

Osim školskih zbivanja i literarnih uradaka učenika, Škoji donose i zanimljivosti iz života, putopise, razgovore… Najnoviji broj donosi razgovor s našim proslavljenim arhitektom Nikolom Bašićem. Malo je poznato da je upravo Bašić projektirao novu zgradu murterske škole i da je to zapravo jedini njegov autorski rad u rodnom Murteru namijenjen javnom korištenju, za koji kaže: „Uvjeren sam da od vaše škole ima puno ljepših škola, ali sam isto tako uvjeren da je ona drukčija od svih drugih škola i da takvu školu nećete vidjeti nigdje na svijetu.“

Doista, ni takvu školu ni takav školski list. Uredništva se mijenjaju u ritmu stasanja novih učenika i odlaska starijih u više škole, ali on ostaje jednako zanimljiv i bogat prilozima.

Zainteresiranost javnosti je tolika da prostor Knjižnice postaje pretijesan. A još kad kao glazbena kulisa nastupa Mandolinski orkestar sa svojim voditeljem profesorom Ivanom Korunićem…, doživljaj je vrhunski.

Noć knjige 2017. u murterskoj se Knjižnici nastavlja večeras (ponedjeljak, 24. travnja) u 19 sati predstavljanjem knjige Kontrola uma u pravnom sistemu autora Dražena Kasala.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here