Obilježavanje pirovačkih obljetnica nastavljeno u velikom stilu

0
2636
Simfonijski puhački orkestar OS RH nastupio je u Pirovcu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Povodom 60. obljetnice ovdašnjeg Puhačkog orkestra u Pirovcu je večeras upriličena prava glazbena poslastica – koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Orkestar je pred početak koncerta kratko pozdravio maestro pirovačkih puhača Denis Jelušić, koji je izrazio dobrodošlicu i zahvalio na ukazanoj časti. Maestro Miroslav Vukovojac-Dugan, koji je ravnao Puhačkim orkestrom OS RH, naglasio je zadovoljstvo što nastupaju u Pirovcu u ovako velikoj prigodi kao što je 60. obljetnica jednog orkestra i što će za Pirovčane moći izvesti nekoliko kompozicija bitnih za puhačku orkestralnu glazbu.

Dirigent Puhačkog orkestra OS RH i pirovački maestro Denis Jelušić izmijenili su tek par prigodnih riječi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Gosti su koncert započeli suitom iz baleta Lilicitarsko srce Krešimira Baranovića, nastavili Gustavom Holtsom,  Šostakovićem, Emanuel de Fallom… a završili sa Završnim kolom opere Ero s onoga svijeta Jakova Gotovca, koje je i prethodne večeri bilo posljednje na repertoaru Puhačkog orkestra Pirovac, KUD-a Filip Dević i Marka Škugora.

Obilježavanje  60. obljetnice utemeljenja Pučkog orkestra i 20. obljetnice nezavisnosti Općine Pirovac te Dana Općine nastavlja se u nedjelju ujutro budnicom Puhačkog orkestra, odavanjem počasti poginulim braniteljima na groblju sv. Ante u 10 sati i misom u župnoj crkvi koja počinje u 11 sati.

Evo i nekoliko fotografija: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here