60. godina Puhačkog orkestra Pirovac – slavljenički koncert imat će reprizu

0
5731
Slavljenički koncert Puhačkog orkestra Pirovac (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Slavljenički koncert Puhačkog orkestra Pirovac uistinu je razgalio i Pirovčane i njihove goste koji su se sinoć okupili u velikom šatoru u središtu mjesta.

Povodom 60. obljetnice osnutka s Puhačkim orkestrom su nastupali ‘šibenski grdelin’, tenor Marko Škugor koji je otvorio večer i podigao publiku na noge interpretacijom ‘Tvoja zemlja’ Vice Vukova te splitski KUD Filip Dević koji je nakon dva sata glazbe, pjesme i plesa koncert i zatvorio završnim kolom iz opere ‘Ero s onoga svijeta’ Jakova Gotovca i Thompsonovom ‘Lijepa li si’.

Kako je kazao predsjednik Puhačkog orkestra Zoran Meić, koncert je pomno pripreman još od Nove godine i, da ne bi sve ostalo na ovoj večeri, najavio je kako će ga ponoviti još barem dva ili tri puta.

– Vrijedi poslušati ovu djecu koja danas sviraju, a imamo toliko još mladih koji će tek svirati. Zaželimo još mnogo ovakvih godina i svečanosti, a ja se nadam i vjerujem da će ih biti i nakon što nas ne bude – rekao je Meić.

Puhačkom orkestru Pirovac i njegovim članovima čestitku povodom 60. rođendana uputio je Hrvatski sabor kulture. Josip Barišić, šibensko-kninski predstavnik u Hrvatskom saboru kulture, dodijelio je zaslužnim članovima i orkestru  brončane, srebrene, zlatne i dijamantne diplome te povelje.

Svečani koncert Puhačkog orkestra (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Iako je predizborno vrijeme, i ova druga slavljenička večer je bila posve lišena dnevne politike.  Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, mladi HNS-ovac koji se na izborima 21. svibnja natječe za drugi mandat, u ovoj svečanoj prigodi je nastupao s orkestrom na saksofonu, što njegovu protukandidatkinju iz redova HDZ-a Ljubicu Selman Šinkić i šibensko-kninskog župana Gorana Pauka nije omelo da oduševljeno aplaudiraju nakon svakog glazbenog broja.

Program proslave nastavlja se danas u 16 sati boćarskom utakmicom te u 20 sati koncertom Simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske koji po prvi put gostuje u Pirovcu.

Kako je sinoć slavio Pirovac pogledajte u Fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here