Noć knjige u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno

0
1829
Knjižnica - Tisno (Foto, ilustracija, Rudinapress)

Pregršt događanja pripremila je Narodna knjižnica i čitaonica Tisno u povodu manifestacije Noć knjige kojom se ovoga vikenda šestu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili bi trebala predstavljati u suvremenome društvu.

Tišnjanska knjižnica pripremila je za ovu Noć knjige za svakoga ponešto kako bi bez zatvaranja očiju pred često ne baš lijepom svakodnevicom barem na jedan dan bilo više govorancije o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga.

Osnovna nakana jest upravo predstavljanje knjiga domaćih i svjetskih autora kao i druženje uz knjigu i čitanje. Manifestacijom Noć knjige daje se ujedno i velika pažnja knjižnicama kao središnjim mjestima čuvanja knjiga, posebno u slučaju malih sredina gdje su knjižnice jedina mjesta s kulturnim predznakom koja pružaju mogućnost učenja, igre i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Ovogodišnja manifestacija Noć knjige u tišnjanskoj knjižnici počinje 21. travnja (petak) u večernjim satima pričom za laku noć, a završit će 24. travnja (ponedjeljak) čitanjem priča djeci od najranije dobi (vrtićkim skupinama).

Manifestacija Noć knjige održava se pod pokroviteljstvom Vlade RH te odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Za sad donosimo plakat događanja Noći knjige tišnjanske knjižnice, a spomenute manifestacije ćemo dodatno poprati:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here