Fotoradionica u Betini: Usporimo korak i nađimo način kako vidjeti stare stvari nekim novim očima

0
2597
Polaznici fotoradionice "Svijet u bojama" (Foto: Nikola Ćurić)

Održana je prva fotoradionica “Svijet u bojama” u Muzeju betinske drvene brodogradnje.

Okupljenom mnoštvu koje se odazvalo na ovogodišnju radionicu u Betini voditeljica iste i diplomirana novinarka Sanja Grgić Ćurić objasnila je osnove služenja fotoaparatom, vrste objektiva, kompoziciju i svjetlost te kako uopće pravilno držati fotoaparat, dok poseban naglasak stavlja na motiv fotografije. Nakon teorijskog dijela današnje radionice svaki polaznik dobio je zadatak prošetati Betinom i naći vlastiti motiv koji ga najviše zaokupi i okinuti savršenu fotografiju.

Na današnjoj fotoradionici (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Sanja Grgić Ćurić fotografijom se bavi već dvadeset godina, a s radionicama s kojim putuje diljem Hrvatske u suradnji s Nikolom Ćurićem krenula je prije sedam godina. Ovo je njihov drugi dolazak u Betinu na poziv organizatora, točnije Turističke zajednice Betina. Kako kaže Ćurić, u jednom trenutku nije bila ispunjena svojim dotadašnjim poslom i na prijedlog prijateljice je krenula s prvom radionicom u Zagrebu. Na koncu je dala otkaz, pokrenuli su svoj vlastiti obrt te putuju sedam mjeseci u godini podučavajući na radionicama sve one koji žele unaprijediti svoje znanje u fotografiji.

Direktorica TZ Betina također je sudjelovala na fotoradionici (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

– U zadnjih godinu dana imali smo 37 radionica i posjećenost je uvijek odlična. Radionice su dosta individualne, svačiji rad se pogleda i prokomentira i ponavljamo fotke dok svi zajedno ne budemo zadovoljni – objasnila je koncept Sanja Grgić Ćurić.

Posebno je istaknula kako je poanta da svi zajedno uspore korak i pronađu način kako vidjeti stare stvari nekim novim očima.

Novinarka Rudinapressa uzima izjavu od voditeljice fotoradionice (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Radionica “Svijet u bojama” nastavlja se sutra, a trajat će pet dana. Najbolje fotografije polaznika bit će izložene na završnoj izložbi o kojoj ćemo vas naknadno obavijestiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here