Jakov Mudronja najbolji je igrač generacijskog turnira – medalja nije zaobišla ni Ferdinanda Ježinu

0
4369
Pobjednici međugeneracijskog turnira (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Finale šestog generacijskog malonogometnog turnira završilo je i donijelo mnogo iznenađenja za gledatelje i sudionike – pobjedu odnijela najmlađa generacija turnira.

U polufinalu turnira prolaz dalje su osigurali 00./01., 99./00., 92./93. i 89./90. Pobjedu je odnijela generacija 00./01. koja je uvjerljivo pobijedila godište 92./93. rezultatom 4:0. Strijelci utakmice bili su Luka Turčinov, Sven Pleslić i Jakov Mudronja, koji je ujedno dobio trofej za najboljeg strijelca i najboljeg igrača turnira.  

Foto: Rudinapress/K. Ježina

– Najvažnije na ovom turniru je da su se okupile sve generacije. Bitna je igra i sam turnir, a što se tiče nagrada, one su velika čast i nisam ih očekivao, kao ni naš prolazak dalje, tako da je ovo samo dodatno zadovoljstvo – izjavio je nakon turnira Jakov Mudronja.

Generacija 92./93. osvojila je pak drugo mjesto turnira, a ovo je njihovo peto finale te su ujedno tri puta bili pobjednici prijašnjih turnira.

Generacija 89/90 je dobila utakmicu protiv godišta 99/00. rezultatom 2 naprama 1 pogotcima Jure Vidakovića, te su time osigurali treće mjesto na turniru.

Najboljim golmanom utakmice proglašen je Dume Jušić koji je zahvaljujući nenadmašenim golmanskim vještinama u svojoj mreži tijekom turnira primio najmanji broj golova.

Medalju je dobio i Ferdinand Ježina (Foto: Rudinapress/K. K. Ježina)

– Bio mi je važan turnir i da se okupi čitava godina, sudjelovanje je bilo najvažnije, a nagrada je samo potvrdila uspjeh turnira – rekao nam je Dume Jušić golman godišta 00/01.

Sportski duh i jedinstvo igrača posebno se istaknulo dodjelom nagrade za najbolje odigrani potez turnira koje je pripalo Ferdinandu Ježini. Dodjela te nagrade je također popraćena najgromoglasnijim pljeskom u dvorani.

Organizatori turnira Šime Jušić i Marko Troskot htjeli su još jednom zahvaliti svim sponzorima na pomoći te su ujedno istaknuli da se nadaju nastavku tradicije igranja turnira i da će se u budućnosti, svake godine truditi podizati turnir na višu razinu.

– Turnir je bio jako uzbudljiv i iznenadila nas je pobjeda najmlađe generacije. Ovo je prilika da se okupe ljudi koji se možda bez ovoga ne bi okupili i smatramo kako je ovo odlična prilika za dobro druženje i poticanje sportskog duha među svima nama – istaknuli su Jušić i Troskot.

Dio priloga od kotizacije i prodaje pića ide u humanitarne svrhe udruzi Sonja Mudronja koja pomaže onima slabijeg imovinskog stanja na otoku Murteru.

Sponzori međugeneracijskog turnira su: Općina Murter Kornati, pivovara Karlovačko, restoran Tic Tac, caffe bar Torkul, Gušter, Reful, Pejo i Porat iz Betine, otkup ribe Dajna, pizzeria Morski pas. 

Kako je bilo na ovogodišnjem međugeneracijskom turniru pogledajte u fotogaleriji:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here