Uskrsni doručak – Tišnjani spremaju fritaju od šparoga i pancete sa 500 jaja

0
2969
Darko Colić, Duje Čubrilo, Slaven Stegić i Frane Frkić čiste šparoge za sutrašnju fritaju (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U organizaciji Ceha ugostitelja i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Tisno u nedjelju prijepodne, poslije male a prije velike mise, na tišnjanskoj Rudini će biti upriličen uskrsni doručak za sve Tišnjane i njihove goste.

Na doručku će tradicionalna uskrsna jela predstaviti konoba Broščica, hoteli Borovnik i Tisno, restorani Antonio, Prova, Tereža, Gina i Toni, te seosko gospodarstvo ‘Banovi dvori’. Naravno, tu je i restoran Carmen, čiji je glavni kuhar Slaven Stegić autor najveće atrakcije uskrsnog doručka u Tisnom. Slaven zajedno sa svojim pomagačima Darkom Colićem, Dujom Čubrilom i Franom Frkićem Rižom sprema megafritaju u koju će staviti deset kilograma šparoga, šest kilograma pancete, šest kilograma mlade kapulice, šest litara maslinova ulja i čak 500 jaja. Sve će se, naravno, dijeliti besplatno.

– Hrana je garantirano vrhunska i bit će je uistinu u izobilju. Pozivamo stoga sve goste i sve Tišnjane da u što većem broju dođu na Veliku Rudinu i uživaju u hrani koju naši ugostitelji uz veliku ljubav i trud pripremaju za njih – poručuje direktor Turističke zajednice Općine Tisno Filip Henjak.

Fritaja, a i ostala jela, trebala bi biti gotova u 10.15 sati. Događaj će pratiti nastup tria ‘Korenat’. U slučaju kiše cijela manifestacija će se skloniti pod tende štekata ovdašnjih kafića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here