‘Katarina Zrinski’ u Domu za starije u Tisnom

1
3509
Zajednica žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' u Domu za starije i nemoćne u Tisnom (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Povodom blagdana Uskrsa članice Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ otoka Murtera danas su posjetile Dom za starije osobe u Tisnom, gdje su se družile sa štićenicima i darivale ih uskrsnim pogačama (turtama).

Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ je jutros u Tisnom posjetila više obitelji i samačkih domaćinstava te podijelile 50-ak uskrsnih pogača. Na kraju su došle i u Dom, gdje su se u razgovoru zadržale oko pola sata.

Među njima su i Jelena Obratov i Marinka Fržop, kandidatkinje za načelnicu i zamjenicu načelnice Općine Tisno na izborima koji će se održati 21. svibnja. No, kažu da u Domu nisu samo zbog toga što se bližu izbori. Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ i inače za Uskrs dijeli uskrsne pogače, kako u Tisnom tako i u drugim gradovima i mjestima, a neke od članica su u Domu i u drugim prigodama. Marinka Fržop je predsjednica KUD-a ‘Zora’, koji je Dom i njegove štićenike posjetio u više navrata i upriličio nastup za štićenike.

– I danas je ovo bila prilika da nešto naučimo od naših starijih, jer oni znaju jako puno stvari koje su od iznimne vrijednosti za Kulturno umjetničko društo ‘Zora’ – rekla nam je Fržop, koja se danas najduže zadržala u razgovoru s Olivom Vukorepom za koju se ispostavilo da posjeduje vrijedno znanje o starim tišnjanskim napjevima i običajima.

Jelena Obratov i Marinka Fržop u razgovoru sa štićenicom Doma (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here