Bogat program povodom uskršnjih blagdana u Betini

0
2478
Foto: MBDB

Turistička zajednica Betina u suradnji s Muzejom betinske drvene brodogradnje, KUD-om Zora Betina, Župom sv. Frane iz Betine, te betinskim dječjim vrtićem Školjkica organizira bogat program povodom uskršnjih blagdana. Kroz mjesec travanj u Betini će uistinu biti živo, što zbog toga što je proljeće i sve se budi, što zbog zanimljivih događanja.

Radionicom pletenja maslinovih grančica započinje preduskrsno vrijeme u Betini. Naime, danas, 07. travnja u prostorijama stare škole bit će održana spomenuta radionica, a sudionicama je jedini zadatak da ponesu maslinove grančice, škarice, konac i prvenstveno dobru volju. Voditelji današnje radionice u Betini su Nada Ferara i Ante Ježina, a početak je u 16 sati.

Foto: MBDB

Par dana prije samog Uskrsa, točnije 13. travnja, na betinskom Trgu na moru bit će održan Uskršnji sajam, dok će se dan nakon, dakle 14. travnja mještani Betine moći okušati u izradi uskršnjih vjenčića u Muzeju betinske drvene brodogradnje.

Uskršnji ponedjeljak, 17. travanj započet će u Betini svečanom Svetom misom u crkvi sv. Frane, nakon koje je planiran Uskršnji doručak na Trgu na moru.

Od 19. do 23. travnja bit će održana fotoradionica “Svijet u bojama”, dok će se 22. travnja iz crkve sv. Frane moći čuti zvuci pučkog crkvenog pjevanja na Smotri “Puče moj”.

Za sada donosimo plakat s rasporedom travanjskih događanja u Betini koje ćemo dodatno i popratiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here