Uređuje se centar Dubrave – na Društvenom domu podiže se kat, a iza njega sportski centar

0
2338
Predsjednik MO Dubrave Velimir Reškov i njegova zamjenica Ivana Vlašić Cindić na glavnom mjesnom trgu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Do turističke sezone bit će realizirana prva faza rekostrukcije središnjeg trga u Dubravi. Preciznije, za početak će igralište koje se sada nalazi ispred Društvenog doma biti premješteno iza njega.

Predstavljen je idejni projekt uređenja centra Dubrave koji je izradila tvrtka Arx d.o.o. iz Šibenika, te je u tijeku javni uvid i javna rasprava. Uređuje se  trg, prometnica i okretište za autobuse, sportsko kao i dječje igralište. Idejni projekt se može pogledati u prostorijama Općine Tisno i na njega dati primjedbe u roku od 15 dana.

– Idejni projekt je sveobuhvatan i prema procjenama će koštati oko dva milijuna kuna.  Njegova izvedba zato će biti podijeljena u barem tri faze. Prva faza bit će premještanje igrališta iza Društvenog doma, što će biti napravljeno već do turističke sezone. Često se događa da lopta s igrališta izleti na prometnicu što je vrlo opasno za djecu koja trče za tom loptom. Zato je premještanje igrališta prioritet i za tu fazu u proračunu Općine Tisno za ovu godinu imamo osigurano 200.000 kuna – rekao nam je predjesnik Mjesnog odbora Dubrave Velimir Reškov.

Idejno rješenje Studija ARX

– Zamisao je da uz igralište iza Društvenog doma budu uređeni i ostali sadržaji sportskog centra, poput svlačionica i sanitarnog čvora. Ispred doma bit će mjesni trg, s parkom, autobusnom čekaonicom i klupama. Nadalje, trebat će napraviti rekonstrukciju Društvenog doma, na kojem će biti podignut još jedan kat, a u prizemlju bi uredili prostor za prodavaonicu kakva bi uistinu zadovoljavala potrebe mjesta. U toj zgradi imali bi i prostor za mlade, ured Mjesnog odbora i salu za društvena zbivanja sa 50 ili 60 sjedećih mjesta – kaže je Reškov.

Kako je današnje igralište jedino mjesto u Dubravi na kojem se može okrenuti autobus,  ta činjenica određuje i budući izgled trga. Velimir Reškov poziva mještane da se uključe u javnu raspravu i da upute svoje primjedbe i prijedloge na poštom na adresu Uska ulica 1, 22240 Tisno ili na adresu elektronske pošte opcina@tisno.hr.

Evo kako je Studio Arx zamislio budući izgled centra Dubrave:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here