Nastavlja se humanitarna akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, pridružuju joj se tišnjanski i pirovački osnovci

1
6315

Završen je prvi dio akcije “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koja je trajala do kraja ožujka, no organizatori akcije, točnije Humanitarna udruga Daj 5 od srca najavljuje nastavak akcije i u travnju.

Do sada je u prostorijama Udruge Daj 5 od srca u Vodicama prikupljeno 217 kg čepova. Zbog velikog interesa akcija prikupljanja nastavlja se i u travnju, a u istu se uključila cijela županija Šibensko kninska. Humanitarnom akcijom nastavljaju također učenici i učitelji Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno i Osnovne škole Pirovac.

Akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova još je 2013. godine pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jest prikupiti što više plastičnih čepova s boca. Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…

Novcem od prikupljenog, pomaže se oboljelima u kupnji lijekova i pomagala. Svatko tko je poznavao nekoga ili u obitelji imao onoga tko je bolovao od zloćudnih bolesti itekako dobro zna koliko je novaca potrebno za liječenje. Bolesti su to koje ne samo da iscrpljuju bolesnika na svim poljima, nego i njegove najbliže – u financijskom i psihofizičkom smislu.

Spomenimo, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti.

U projekt UOLL-a Plastičnim čepovima do skupih lijekova uključile su se do sad mnoge škole, vrtići, vjerske zajednice, ali i pojedinci.

Iz osnovnih škola na našem području pozivaju obitelji, ali i sve zainteresirane da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji kojom se brinemo i za okoliš, a ujedno pomažemo oboljelima u liječenju. Kutije u koje se mogu ubaciti plastični čepovi stacionirane su u holovima spomenutih osnovnih škola.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here